Velkommen til samaritternes nye korpsleder

Velkommen til samaritternes nye korpsleder

Andreas Nielsen er bare 23 år gammel, men i samaritter-sammenhæng er han alligevel en erfaren herre med syv års erfaring. Han er den yngste instruktør i Hovedstadens Samaritterkorps og nyvalgt til posten som korpsleder. 

Når Andreas ikke passer sit sygeplejerskeuddannelse eller sit studiejob i en lægepraksis, er han frivillig samarit.

- Jeg meldte mig som samarit for at kunne hjælpe. Samtidig tænkte jeg, at jeg ikke ville risikere en dag at stå civilt ved en ulykke og ikke vide, hvordan jeg skulle håndtere situationen. Den usikkerhed bliver fjernet, når man bliver samarit, fortæller Andreas.

Klædt på til ledelsesopgaven i fællesskab med andre

Hovedstadens Samaritterkorps har netop sagt farvel til tidligere korpsleder, som valgte at stoppe efter 22 år som samarit.  Andreas var ikke i tvivl om, at han gerne ville overtage lederposten.

- Det er en rigtig god afdeling med mange gode mennesker. Jeg har tidligere været tilknyttet en undergruppe i korpset, hvor vi har haft fokus på medlems- og uddannelsesopgaver. Så da den afgående korpsleder meddelte, at hun ønskede at gå af, vidste jeg, at det var et stort ansvar - men også et ansvar, jeg er villig til at leve op til. Opgaverne er ikke nye for mig, for jeg har tidligere været aktivitetsleder i anden afdeling. Der er selvfølgelig forskel, fordi Hovedstadens Samaritterkorps er den største afdeling i Danmark, men der følger heldigvis også en korpsledergruppe og nogle dygtige koordinatorer med til at understøtte både drift og udvikling af organisationen, fortæller han.

Fællesskabet skaber rammen om et gode arbejde

Netop det gode fællesskab og sammenhold mellem samaritterne har været med til at gøre Andreas sikker i sit valg om at stille op som ny korpsleder.

- Jeg er selvfølgelig samarit, fordi jeg gerne vil kunne hjælpe nogle mennesker, der har et akut behov for hjælp. Om det så er en forstuvet ankel eller livstruende sygdom, så kan man hjælpe. At der følger en masse sideeffekter som et fantastisk socialt netværk, kompetencer og oplevelser ved forskellige arrangementer med - det gør det ikke just dårligere, fortæller han og fortsætter:

- Mit mål som korpsleder er, at Hovedstadens Samaritterkorps fortsat skal være en dynamisk gruppe, der kan facilitere frivillighed og oplevelser for medlemmerne. Det er grundlaget for, at vi kan levere kompetent og professionel førstehjælpsbistand til de mange forskellige arrangementer i København

Vil du med i fællesskabet?