Samvær, snak og sang i Herreklubben

Samvær, snak og sang i Herreklubben

En hyggelig formiddag

Snakken går lystigt blandt de ældre mænd ved morgenbord en torsdag formiddag i oktober. Der er rundstykker og kaffe på kanden. Højskolesangbøger ligger spredt ud over bordet. Der bliver delt historier og grint. På kort tid vendes både store emner som livets opståen og videnskaben og mere trivielle emner som pottemuld og valg af remoulademærker.

- Nå, er det ikke tid til en lille sang, siger Peter, der er aktivitetsleder i Herreklubben.

Mændene griber ud efter højskolesangbøgerne, og synger i fællesskab 4 sanger, der ønskes på skift.

 

Morgenmad og udflugter

Herreklubben er et fællesskab for mænd over 65 år. De mødes hver torsdag, hvor de skiftervis spiser morgenmad i Netværkshuset på Nørrebro og tager på ture og udflugter sammen.

- I sommer havde vi for eksempel en super tur til Lund. Vi var på byvandring op til domkirken og uret. Bagefter sluttede vi af med en øl på torvet i solskin – det var så hyggeligt” fortæller Peter smilende, og der nikkes bekræftende omkring bordet.

 

Samvær og fællesskab

Mændene har forskellige grunde til at være en del af Herreklubben. Men fælles for dem er, at de gerne vil fællesskabet og samværet.

- Jeg nyder vores mange gode snakke hernede. Det giver mig noget godt input, som jeg går hjem og tænker videre over. Jeg glæder mig altid til at komme herned, fortæller en af mændene.

En anden mand fortæller, at han begyndte at komme i Herreklubben efter han mistede sin kone, og derfor fik mere tid alene:

- Min søn forslog mig at komme herned og være en del af fællesskabet. Jeg nyder samværet hernede meget”, fortæller han, mens de andre snakker henover kaffekopperne.

 

Tak for idag

Efter morgenmaden, sangene og snakken hjælper mændene hinanden med at rydde op. De taler om fodboldkampe, aviser og de kommende oplæg i Herreklubben fra blandt andet Bertel Haarder og Kim Bildsøe Lassen.

- Vi ses i næste uge – tak for i dag, siger mændene på skift, da de enkeltvis går ud i efterårsvejret igen.

BLEV EN DEL AF HERREKLUBBEN

Vil du være en del af Herreklubben?

Så kontakt rkh.herreklub@rodekors.dk for at høre mere.