Så længe jeg har Lykke, er alt godt

Så længe jeg har Lykke, er alt godt

Hver dag ringer Lykke til Finn for at høre, hvordan det går. Det giver tryghed i hverdagen og ro i sindet. 

Finn fra Vesterbro lever isoleret med sygdom og svækkelse, og for ham kan hverdagen føles ensom i forbindelse med udbruddet af coronavirus i Danmark. Han tilbringer meget tid alene, fordi han skal holde sin afstand til andre mennesker på grund af risiko for spredning med coronavirus.

På trods af, at hverdagen er vendt op og ned, så forsøger Finn stadig at skabe kontakt med andre. Med et dagligt Tryghedsopkald fra Lykke får Finn sine sociale behov opfyldt og brudt med ensomheden.  Tryghedsopkaldet giver Finn tryghed i hverdagen, samt sikkerhed og ro i sindet, når Lykke ringer hver morgen for at høre, om han har det godt.

– Så længe jeg har Lykke, er alt godt. Jeg bliver lykkelig, når Lykke ringer hver morgen. Jeg føler mig ikke ensom mere, siger Finn.

Som et far-datter forhold

Finn føler stor tryghed og glæde, når han har Lykke ved sin side.  Han fremhæver, at hans forhold med Lykke er som et far-datter forhold, fordi han kan snakke med hende om alt. De har det godt sammen, og sådan har det været siden maj 2017.

Finn håber, at flere enlige borgere som ham selv kan få samme tryghedsfølelse, og få brudt ensomheden.

– Den der ikke ved det, de skulle bare vide hvor trygge tryghedsopkaldet er. Jeg håber, at andre kan få samme tryghed som mig, fortæller han.

Glæden er gensidig

Finn er ikke den eneste, der er glad for tryghedsopkaldene. Lykke er glad for at snakke med Finn hver dag, fordi hun føler, det er en skøn måde at starte dagen på, når hun er ude at gå tur med hunden. Hun fremhæver, at de er blevet gode kammerater og kan tale om alt sammen.

Hun fortæller at der er stor variation i de ting, de taler om. Nogle morgener snakker de om politik og andre gange om familie og fritid.

– Jeg synes, vi er et god match og har fundet jargonen, siger Lykke og fortæller, at hun synes det giver hendes liv værdi, at hun både hjælper et andet menneske og også sig selv.

Læs mere om Tryghedsopkald

Skrevet af Tulay Tas