Peter søger afløser, så han våge for flere døende

Peter søger afløser, så han våge for flere døende

For en del år siden oplevede 54-årige Peter Sachs flere dødsfald i sin omgangskreds, og enkelte sagde farvel til livet alene. Det fik Peter til at melde sig som frivillig våger. De seneste tre år har han også været frivillig teamleder for Vågetjenesten på Amager, men nu vil han gerne have mere tid til at våge og håber derfor at finde en god arvtager til lederjobbet.

- Som leder overtager du et velorganiseret apparat – et netværk af stabile vågere, stærke kontakter til samarbejdspartnere på plejehjem og hospitaler og en solid livline hos konsulenterne hos Røde Kors Hovedstaden. Det er nemt at komme godt fra start, og du kan enten vælge bare at fortsætter der, hvor jeg slipper, eller gøre det mere til dit eget, siger Peter om rollen som frivillig leder af Vågetjenesten på Amager.

Peter har været teamleder i mere end tre år og glæder sig nu til at give stafetten videre.

Du skal være god til at have mange samtaler i gang på samme tid

Som teamleder i Vågetjenesten er det Peters opgave at tage mod opkald fra sygehuse eller plejehjem, hvor et menneske ligger for døden. Derefter sender han besked ud til de lokale vågere for at få lavet en vagtplan, så ingen kommer til at dø alene. Det gør Peter sideløbende med sit arbejde som plakatopsætter.

- Hver enkelt opgave tager ikke lang tid, men det hele skal gå ret hurtigt, for nogen gange kan den døende have kort tid tilbage. Jeg kan godt lide at være teamleder, fordi jeg har så meget kontakt med de andre vågere og samtidig oplever de fine tilbagemeldinger fra pårørende eller personale. Det kræver noget engagement at være teamleder, men det er også en mulighed for virkelig at gøre en forskel og for at udvikle dine evner som organisator og kommunikatør, fortæller Peter.

Fortsætter som engageret våger

Når Peter forhåbentlig snart kan levere lederkasketten videre til en ny frivillig leder, forsvinder han ikke fra Vågetjenesten – tværtimod glæder han sig til at få mere tid til selv at våge.

- Som våger bliver du inviteret inden for i andre mennesker liv. Det er ærefuldt, uden at være prætentiøst, og jeg er meget glad for den tid, jeg har, når jeg sidder sammen med en døende i fire timer midt om natten. Så gør det ikke noget, at jeg skal på arbejde næste dag eller hjem og gøre børnene klar til at komme i skole, fortæller Peter.

Vil du være teamleder for Vågetjenesten? Læs mere og ansøg her

Blev frivillig leder i Vågetjenesten