På gaden for den gode sag

På gaden for den gode sag

Laura Christensen er ambassadør for Røde Kors og var en af de mange frivillige indsamlere, der tog venner og familie i den ene hånd og en indsamlingsbøsse i den anden for at støtte Røde Kors’ arbejde i katastroferamte områder.

Af Eva Sofie Fritzbøger

Skuespiller Laura Christensen var en af de danskere, der havde fundet plads i kalenderen til at rasle med indsamlingsbøssen for Røde Kors den 4. oktober. Hun fortæller, at det var en helt særlig oplevelse, der fik hende til at melde sig til indsamlingen:

»Jeg var i Istanbul i januar, hvor jeg så rigtig mange syriske børn og især rigtigt mange gadebørn. Det rørte mig meget dybt at se alle de her små mennesker gå rundt uden ordentligt tøj og uden voksne midt om vinteren«, siger Laura.

Hun beskriver videre hvordan hun følte, at hun måtte gøre noget, da hun kom hjem: »Da jeg kom hjem, kunne jeg simpelthen ikke have det. Så jeg skyndte jeg mig at tjekke, hvad jeg kunne gøre. Jeg kunne se at Røde Kors meget, meget længe har gjort opmærksom på især problemer med syriske flygtninge, og derfor kontaktede jeg dem«, siger Laura, som håber på at kunne lave mere frivilligt arbejde i fremtiden.

Forældrenes ansvar at lære børn de vigtige værdier

På indsamlingsdagen mødte Laura op på mødestedet Indre Østerbro Nord. Der var imidlertid så mange indsamlere, at ruterne slap op, inden familien nåede at få en. Derfor samlede de bare ind rundt omkring på Østerbro i stedet for at ringe dørklokker. Alligevel oplevede hun det som en god dag med gavmilde givere:

»Nu havde jeg også min 5-årige dreng med. Det hjælper jo også lidt. Der er ikke nogen, der vil sige nej til et barn, så man kan lige skubbe ham ind foran«, siger hun og understreger, at mange af dem, der ikke lige havde kontanter med, donerede via Mobilepay.
Netop det at have sønnen med var vigtigt for Laura, da hun mener, at det er en del af ens ansvar som forældre, at give visse værdier videre til sit barn:

»Vi havde en lang snak om hvorfor vi samlede ind. Han skulle lige forstå det. Vi snakkede meget om, at der er en masse mennesker, der ikke har et hjem, som har det rigtig dårligt og som har brug for hjælp«, siger hun.

Selvom du ikke var hjemme, da Laura og de mange andre indsamlere var ude at samle
ind til Røde Kors’ arbejde i katastroferamte områder, er det stadig muligt at støtte organisationens
arbejde. Se mulighederne på: www.rodekors.dk/stoet