Mød bestyrelsen: Keld Scharling

Mød bestyrelsen: Keld Scharling

Keld har været med i Røde Kors Hovedstadens bestyrelse siden 2010 og er i dag formand for bestyrelsen. Keld er 74 år gammel og er også frivillig i administrationen.

Hvorfor har du valgt at være en del af Røde Kors Hovedstadens bestyrelse?

Jeg går op i, at hele organisationen udvikler sig godt. For mig er det væsentligt, at vi har fokus på, at vi hjælper medborgere, der har sociale problemer, som vi mener at kunne være med til at afhjælpe. Det er vel det, der driver alle, der melder sig som frivillig i Røde Kors Hovedstaden.

Hvilke erfaringer har du med dig, som du bruger i bestyrelsesarbejdet?

Min kontakt til Røde Kors går tilbage til 1985, hvor jeg blev valgt som revisor for landsorganisationen. Efterfølgende blev jeg revisor i Asylafdelingen, og omkring år 2000 blev jeg valgt som revisor for Røde Kors Hovedstaden. På den måde kender jeg organisationen indgående og har fulgt den udvikling, der er sket gennem en årrække.

Hvilke drømme har du på Røde Kors Hovedstadens vegne?

Jeg håber, at vi hele tiden vil følge med i udviklingen, så vi altid hjælper de udsatte medborgere, der har behov. For at kunne det, vil det ofte være væsentligt, at vi koordinerer vores indsatser med en række samarbejdspartnere, og lykkes vi med det, så tror jeg, at vi som en organisation af frivillige kan hjælpe mange medborgere, der i hverdagen har det vanskeligt.

Jeg tror, at vi har en udvikling, hvor mange familier har meget travlt i dagligdagen. Det betyder, at der er stor risiko for, at der er medborgere, der bliver glemt. Her ser jeg, at Røde Kors Hovedstaden gør en forskel, og jeg tror også, at vi har en samfundsudvikling, hvor der er et voksende behov for frivillige, der kan være med til at lette dagligdagen for borgere, der føler sig sat uden for samfundsudviklingen.