Ole og samaritterne mod katastrofer

Ole og samaritterne mod katastrofer

Ole Lund Jakobsen er egentlig opvokset på Bornholm og han bor i Lyngby, men når Landsindsamlingen for Røde Kors kommer rundt den 4. oktober, så er Ole at finde i Tårnby.

Af Lene Voller

”Vi er en lille flok samaritter, som samler ind sammen. Så får vi en hyggelig dag ud af det, og en masse gode og sjove historier,” fortæller Ole Lund Jakobsen.
Igen i år er han at finde sammen med en lille flok fra Røde Kors, når Landsindsamlingen kommer rundt med raslebøssen.
”Vi lægger en plan fra starten af, så vi kommer godt rundt og ingen snydes for vores besøg,” fortæller Ole Lund Jakobsen, som ofte har oplevet, at folk er bange for, at der ikke kommer nogen forbi netop dem og samler ind.

Et plaster på såret

Når Ole Lund Jakobsen samler ind, så tager han sin Røde Kors samarit uniform på. Det giver en masse glade smil og kommentarer.
”Vi har også plaster i lommerne. De voksne kan få et almindeligt, og børnene kan få Hello Kitty og Cars plaster på. Man behøver ikke, at have slået sig, men det fører altid til en masse smil og gode oplevelser,” siger Ole Lund Jakobsen.
Han er 32 år og opvokset på Bornholm. Han samler ind i Tårnby, fordi der ikke er så mange indsamlere i netop det distrikt. Sidste år samlede han 3.150 kroner ind på sin tur rundt i Tårnby. Det er 2.000 kroner mere end landsgennemsnittet for, hvad der kommer i raslebøsserne.

Danmark og katastroferne

”Det er åbenlyst en god idé at samle ind, fordi pengene går til et godt formål. Det gør også, at der fra første minut er både glæde og smil, når vi samler ind,” siger Ole Lund Jakobsen.
En stor del af indsamlingen i år vil gå til at hjælpe mennesker, som er på flugt. For eksempel i Syrien, hvor mange mennesker har brug for nødhjælp. Derudover vil en del af pengene gå til Røde Kors’ katastrofefond og til det langsigtede hjælpearbejde i nogle af verdens fattigste lande.
”Når man selv er frivillig i Røde Kors, så ved man, hvad selv en flad tier kan gøre. Det betyder, at en frisk gåtur søndag den 4. oktober, kan gøre en kæmpe forskel for mennesker, som har brug for hjælpen,” siger Ole Lund Jakobsen.