Ny megastore på Roskildevej tager Valby med storm

Ny megastore på Roskildevej tager Valby med storm

Den nye store butik slog dørene op den 2. august til mere end 900 kvadratmeter med tøj, sko, møbler og meget mere.

Træd ind i Røde Kors’ nye megastore på Roskildevej og se, hvordan den føles som flere specialbutikker samlet ét sted. Et hjørne føles som en lille antik boghandel med bøgerne sat pænt på plads i reolerne. Næste flydende overgang er til en interiørafdeling med alskens typer glas og porcelæn, der er lige så blankpolerede som spejlene på væggene.

Længere inde i butikken hænger tøjet sorteret efter farver, og går du ned ad trappen, venter der en musikafdeling med vintageplader samt møbler, børnetøj og tæpper. Den nye megastore rummer bogstaveligt talt det hele – og populariteten er tydelig, for der er kronisk kø ved kassen. Det ved Emilie, der har været på frivilligvagt siden klokken 9.

- Vi åbnede klokken 12, og der var der lang kø ude på gaden. Men kunderne har været meget tålmodige, siger hun.

- Der er mange fra lokalområdet, som kigger forbi. Nogle af dem har løbende set, at vi har sat ting i vinduerne. Og butikken ligger rigtig godt for gående og for dem, der tager offentlig transport, både i forhold til Ålholm station og busserne, der stopper lige ude foran.

Amandine, der er frivillig i den nye megastore, kan også mærke glæden ved at se så mange kunder i butikken:

- Vi har jo forberedt os på det den sidste måned og har forestillet os, hvordan folk ville gå rundt i butikken. Og det er rart at se, at de kan lide vores udvalg, siger hun.

Jeg kom først lidt senere i dag. Jeg var egentlig slet ikke på vagtplanen hverken for i dag eller i morgen, men jeg var så nysgerrig på, hvordan åbningen af butikken ville gå. Så måtte jeg jo tage herind.

Frivillighed bringer os sammen

Både Emilie og Amandine ser en større mening i det at arbejde med genbrug som frivillige. Emilie læser til designteknolog med speciale i Sustainable Fashion Technology. Hun lærer dermed en masse relevant for sin fremtidige karriere på både studiet og i den nye megastore.

Jeg har noget, jeg kan tilbyde her med min indsigt fra branchen. Nogle af de andre frivillige har arbejdet med genbrug i mange år, så det ved de jo rigtig meget om. Vi kan alle lidt forskelligt, så vi hjælper hinanden.

Det mærker Amandine også. Hun er fra Frankrig, blev færdig som ingeniør i 2021 og flyttede til København med sin kæreste i år. For hende er det frivillige arbejde i den nye megastore en måde at skabe et netværk på, at støtte op om bæredygtighed og også en mulighed for at lære lidt dansk.

- Jeg hører folk tale sproget og prøver mig lidt frem selv. En af mine kollegaer er ved at lære mig en smule allerede. Jeg opdager mere og mere af kulturen, og hvordan rare folk er.

Og at arbejde i den nye megastore gør, at hun virkelig føler sig en del af noget:

- Alle her er frivillige af samme årsag: Vi vil alle sammen gerne gøre en forskel. Så der er jo et fælles formål blandt os. Og det bringer os sammen her i butikken.

Skrevet af Sofie Korenko Jensen

Besøg butikken

Megastore Roskildevej ligger i Valby på Roskildevej 150.

Butikken har åbent mandag-fredag fra 10:30 til 17:30 og lørdage fra 11 til 15.

Følg med på Facebook
Se butikken på Instagram