“Nu kan andre børn blive vaccineret, fordi du hjælper”

“Nu kan andre børn blive vaccineret, fordi du hjælper”

Anne-Marie er frivillig indsamler og har samlet ind for Røde Kors i Valby hele fire gange. For hende betyder fællesskab meget – uanset hvilken størrelse det kommer i.

- Jeg kommer fra et lille lokalsamfund på Vestfyn, hvor man var bevidst om at gøre noget for andre. Det har været en del af min opvækst, at det er helt naturligt at hjælpe andre, hvis man kan. Noget småt kan hurtigt blive til noget stort, så for mig er indsamling er en god måde at bidrage på.

Sådan fortæller Anne-Marie Knuth-Winterfeldt, som er 53 år og arbejder som specialkonsulent. Hun har været frivillig indsamler i forskellige organisationer i 18 år og hos Røde Kors fire gange. For hende er det vigtigt at hjælpe andre.

En god mulighed for at hilse på naboerne

Sidste år trodsede Anne-Marie gråvejret, dukkede op på mødestedet i Valby og fik sin indsamlingsbøsse. Hun gik ruten i nærheden af sin egen bopæl i Valby, og der var det rart at samle ind.

- Her har vi et rigtig godt lokalsamfund, som vi alle sammen bidrager til. Gennem indsamlingen får jeg en chance for at hilse på mine naboer. Det er mere, end at man bor på en vej i København. Vi tager også del i hinandens sorger, glæder og fejringer, og det er meget vigtigt for mig, siger Anne-Marie.

Indsamling i børnehøjde

En anden fordel ved at samle ind er for Anne-Marie, at hun får mange små, hyggelige snakke ved de døre, hvor man ringer på. Og for hende er målet netop, at dagen skal være god, og at der skal være en god stemning.

- Alle kan være med, og det er så nemt. Det er en god eftermiddag, du bruger på det. Og det kan man både som småbørnsmor og som karrieremenneske.

Når Anne-Marie banker på dørene med indsamlingsbøssen, møder hun både voksne og børn, der nysgerrigt kigger frem i døråbningen – også selvom de har legekammerater på besøg.

- Børnene synes, det er sjovt at lægge mønterne i indsamlingsbøssen. De kommer endda med deres sparepenge og putter mønterne. Så fortæller jeg dem, hvad det betyder, at de har givet det beløb – at nu kan andre børn blive vaccineret, fordi de har hjulpet, siger Anne-Marie.

En god oplevelse med egne børn

Anne-Marie husker også tilbage på, hvordan det var at samle ind med hendes egne børn, da de var små.

- Det er en god idé at tage børn med. Man viser dem, at det er et lille afsavn at bruge en eftermiddag på at hjælpe andre - også selvom de ikke kender dem, de hjælper. Det er en god ting at lære dem, og det er en del af dannelsen, som jeg håber, mine egne børn vil bære med sig.

Tekst og foto: Sofie Korenko

Rent vand til 37 mennesker i et helt år

Årets landsindsamling er søndag den 6. oktober 2019. Meld dig til indsamlingen på www.indsamler.dk eller ring på 70 10 00 00.

I 2018 var flere end 16.000 danskere på gaden for at samle ind – de samlede 16 millioner kroner til Røde Kors’ hjælpearbejde.
Pengene fra årets indsamling går blandt andet til at sikre mennesker uden hjem akut beskyttelse, ly, mad, vand og lægehjælp

En indsamler samler typisk 1.000 kroner ind – for de penge kan Røde Kors give:

  • 6 måneders støtte til en voldsudsat kvinde og hendes børn
  • 365 dage med rent drikkevand til 37 mennesker i nød
  • Mad til en hel familie i fire måneder
  • Presenninger, der giver 10 familier ly og beskyttelse mod vind og vejr
  • Varme tæpper til 20 katastroferamte børn