Netvækshuset i Kastrup får Aktivprisen 2014

Netvækshuset i Kastrup får Aktivprisen 2014

Henrik Bay-Clausen fra 3F Kastrup samt Per Grøning, Elisabeth Fredriksen og Lona Haugberg fra Netværkshuset Kastruplund

Henrik Bay-Clausen fra 3F Kastrup samt Per Grøning, Elisabeth Fredriksen og Lona Haugberg fra Netværkshuset Kastruplund

En af årets to modtagere af 3F Kastrups Aktivprisen er Netværkshuset Kastruplund. Huset drives af Røde Kors Hovedstaden med en enkelt fuldtidsansat og en masse gode frivillige.

»Netværkshuset udstråler imødekommenhed, energi og menneskelig varme, og er rammen om nye netværk for en masse brugere.

Netværkshuset får støtte af Tårnby kommune, men man er helt afhængig af frivillige til husets mange aktiviteter«, skriver 3F Kastrup i en pressemeddelelse i anledningen af prisuddelingen.

»Det er helt nødvendigt med steder som Netværkshuset, for dem der savner netværk og ikke lige er tiltrukket af det etablerede foreningsliv«, lyder det som en del af begrundelsen for tildelingen af årets Aktivprisen. »Det vil 3F Kastrup gerne støtte«.

Aktivprisen, der er blevet uddelt siden 1996, består i 10.000 kroner til de to prismodtagere, kunstværket De tre porte, et diplom og »ikke mindst hæder og ære«, som Henrik Bay-Clausen fra 3F Kastrup udtrykker det.

Læs mere om Netrværkshuset Kastruplunds mange aktiviteter hér –>

Prisen uddeles hvert år ved 3F Kastrups 1. maj-arrangement.

Aktivprisen gives til »personer eller grupper, der aktivt arbejder for at sikre, forbedre eller beskrive livsvilkårene for almindelige arbejdere. Dette gælder både arbejdsmæssigt, kulturelt, miljømæssigt, uddannelsesmæssigt, historisk, videnskabeligt mv.« hedder det i prisbeskrivelsen.