Mor og datter er bedste indsamlere på Østerbro

Mor og datter er bedste indsamlere på Østerbro

Susanne og hendes datter Noor har samlet ind til Røde Kors, siden Noor lå i barnevogn for 13 år siden. Ved sidste landsindsamling gik det så godt, at de samlede flest penge ind på Østerbro. Søndag den 4. oktober er de igen klar med raslebøsserne.
Af Susan Eriksen

Overraskelsen var stor, efter 44-årige Susanne Holm og hendes 13-årige datter Noor Holm Groes havde samlet ind til Røde Kors ved den seneste landsindsamling. De havde ikke regnet med, at de ville blive det makkerpar, som samlede flest penge ind:

”Alle, som samler ind, er smilende og søde, og de har en målsætning om at ville gøre noget, så jeg tror bare, at vi har været heldige,” siger Susanne Holm beskedent.

Susanne Holm og Noor Holm Groes samlede i alt 3.614 kroner ind på Østerbro, hvor de gik ved Trianglen og ad blandt andet Willemoesgade og Fiskedamsgade.

Gennemsnittet på landsplan er 1.000 kroner pr. raslebøsse.

En rørende oplevelse

Både mor og datter nyder at møde søde mennesker, og de har oplevelser, som de særligt husker: De husker især de steder, hvor folk, som ikke har meget, alligevel putter penge i bøssen:

”Jeg er overrasket gang på gang, for nogle gange er det dem, som ikke har så meget, der giver mest. Man får et menneske, som ikke ser ud som om, at det har særligt meget, og så lægger de alligevel 200 eller 500 kroner. Det rammer virkelig meget, og det er en af oplevelser, som har været stærkest,” siger Susanne Holm.

Bonus bagefter

Viljen og lysten til at hjælpe andre begyndte allerede, da Susanne Holm var studerende. Dengang havde hun ikke råd til at give et stort bidrag, og hun så derfor indsamlingen som en oplagt mulighed for at hjælpe på en anden måde. Og siden er hun blevet ved.

I dag samler hun ind sammen med datteren, som har været med siden hun lå i barnevogn, og Noor Holm Groes er fortsat glad for at hjælpe andre. Både mor og datter hygger sig med at gå rundt i Østerbros gader, hvor de får gode oplevelser, bliver en del af et fællesskab og møder søde mennesker:

”Hvis man godt kan lide at møde mennesker, er det her en fantastisk mulighed,” siger Susanne Holm.

Samtidig venter der en bonus, efter de har været ude med raslebøssen. De slutter nemlig af med en tur på Emmerys eller Baresso på Østerbrogade, hvor den står på hygge, kage og iskaffe.

Vil du være indsamler?

Hvis du også har lyst til at samle ind for Røde Kors, kan du melde dig til landsindsamlingen, som i år er søndag den 4. oktober fra kl. 11-14. Du kan ringe på telefon 35 25 92 00 eller tilmelde dig på hjemmesiden.

Røde Kors samler i år ind til de millioner af mennesker, som er ramt af katastrofer verden over.

”Hvert år giver Røde Kors hjælp til 85 millioner mennesker verden over. Alene i Syrien uddeler vi madrationer til 500.000 civile hver måned. Og vi skal blive ved med at hjælpe. Derfor håber jeg, du vil give os 3 timer af din tid søndag den 4. oktober,” lyder opfordringen fra Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.