Mor og datter samler ind til Røde Kors: ”Østerbro er et dejligt sted at samle ind”

Mor og datter samler ind til Røde Kors: ”Østerbro er et dejligt sted at samle ind”

For 14. år i træk skal Susanne Holm og hendes datter samle ind til Røde Kors den 2. oktober. Traditionen startede, da datteren lå i barnevogn, og de to plejer at få mange penge i bøssen. For to år siden var de det bedste par på Østerbro med 3.614 kroner.

Af: Anne Dandanell Rønne-Nielsen

 

”Da jeg fik Noor, begyndte jeg at tænke over, hvor heldig jeg var, over at hverken min datter eller jeg er i nød. Jeg ville gerne hjælpe folk ude i verden, som er mindre heldige, men da jeg ikke havde ret mange penge, kunne jeg i stedet hjælpe ved at give min tid som indsamler, ” fortæller Susanne Holm, der bor på Østerbro.

Hun har de sidste 14 år haft et stort kryds i kalenderen ved den første søndag i oktober, hvor Røde Kors altid samler ind. Og igennem alle årene har hun haft følgeskab af sin datter – først i barnevogn, siden på løbehjul og de sidste mange år på gåben.

En tradition med kage til dessert

Susanne og Noor samler hvert år ind på Indre Østerbro, og for Susanne er det følelsen af at hjælpe, som får hende til at melde sig som indsamler år efter år:

3timeindsamler
Hver indsamler får i gennemsnit 1.000 kr. i bøssen, og for de penge kan Røde Kors blandt andet give mad til 28 børn i en måned.

”Men det handler også meget om fællesskabet i det at samle ind. Indsamlere i hele Danmark går sammen om et fælles formål, og det kan jeg godt lide,” siger hun.

Der er dog også andre gode – og søde – ting ved Røde Kors indsamlingen, for Susanne og Noor har gjort det til en tradition at slutte af med at spise kage og snakke om dagens oplevelser:

”Det er rigtig hyggeligt at samle ind, og langt de fleste steder er folk glade for, at man kommer. Der er ofte nogen, som siger, ’kommer du først nu’, fordi de ved, at Røde Kors samler ind netop den dag, og så har de siddet klar med kontanter og ventet,” siger Susanne.

Hun husker særligt en sjov oplevelse fra for nogle år tilbage:

”Jeg har oplevet at ringe på hos en børnefødselsdag, hvor hele børneflokken har fået mønter til at lægge i indsamlingsbøssen. Det er jo meget hyggeligt. Enkelte steder er jeg endda blevet budt på hjemmebagte boller,” fortæller Susanne.

”Vi er spændte på dette års resultat”

I år skal Susanne og Noor så igen samle ind, og Susanne er spændt på, om de når op på ligeså mange penge som for to år siden, hvor parret var de bedste med 3.614 kroner. Hvorfor resultatet blev så højt har hun ikke noget præcis bud på:

”Jeg var selv meget overrasket, da jeg hørte resultatet. Jeg har ikke noget specielt fif til andre indsamlere, men min datter og jeg var meget opsat på at nå alle opgangene på vores rute, så vi gik systematisk frem – hun tog de nederste lejligheder og jeg tog de øverste. For to år siden var det første år, man kunne betale med MobilePay, og måske betød det også noget for det samlede beløb,” siger Susanne.

På Østerbro er der hele tre mødesteder til indsamlingen – Ingrid Jespersens Gymnasieskole, Røde Kors’ landskontor og Kildevældskolen – og du kan stadig nå at tilmelde dig som indsamler på www.indsamler.dk. Hvis du ikke får tilmeldt dig, er du også velkommen til at dukke op på et af mødestederne søndag d. 2/10 fra kl. 10.30.