Mohana samlede ind for første gang – med stor succes

Mohana samlede ind for første gang – med stor succes

Som mange andre danskere gik Mohana Punniyamoorthy fra Østerbro på gaden for at samle ind til Røde Kors Landsindsamling den første søndag i oktober sidste år. Det var en god oplevelse – og Mohana endte med at være en af dem, der indsamlede flest penge.

Den første søndag i oktober 2018 travede tusindvis af danskere fra dør til dør i deres lokalområde med deres indsamlingsbøsse ved hånden for at samle ind til Røde Kors. Én af de dem var Sutharshini Punniyamoorthy - eller Mohana, som hun foretrækker at blive kaldt.

Hun fortæller, at hun i en længere periode havde ønsket at deltage aktivt i frivilligt arbejde, og at indsamlingen var en oplagt mulighed for at komme i gang med netop dette. Mohana samlede ind på Østerbro, hvor hun bankede på mange døre, besteg mange trapper og fik mange smil med på vejen.

En masse gode snakke med de lokale

Ud over chancen for at gøre en forskel gav indsamlingen hende en velkommen mulighed for at møde de lokale:

“Det med at samle ind er egentligt ligesom at gå en tur, hvor man får snakket med en masse nye mennesker, fortæller hun om sin oplevelse som førstegangsindsamler.

På sin rute mødte hun blandt andet en ældre mand, hvis forældre i sin tid havde modtaget nødhjælp fra Røde Kors. Han fortalte, hvor stor en forskel det havde gjort for hans familie, og gav gladeligt til indsamlingen.

Mohana fik en masse ud af dagen; ud over nogle gode snakke og en masse frisk luft blev hun én af Østerbros bedste indsamlere og afleverede mere end 1.800 kroner til Røde Kors arbejde både i Danmark og internationale katastrofer.

Vi har det jo meget godt

Selvom det fine resultat var en positiv overraskelse, understreger Mohana, at det ikke er det, indsamlingen handler om for hende.

”Jeg vil gerne hjælpe til og give en gave til dem, der har allermest brug for det. Det er det mindste, jeg kunne gøre. Vi har det jo meget godt her i Danmark”, fortæller hun.

I forlængelse af det budskab mener hun, at vi i Danmark ofte tager vores velstand for givet, men at de, der modtager hjælpen, er dybt taknemmelige. Selv stammer hun fra Sri Lanka, hvor midlerne var små.

Tekst og foto: Josefine Overbye

Mad til en hel familie i fire måneder

Årets landsindsamling er søndag den 6. oktober 2019. Meld dig til indsamlingen på www.indsamler.dk eller ring på 70 10 00 00.

I 2018 var flere end 16.000 danskere på gaden for at samle ind – de samlede 16 millioner kroner til Røde Kors’ hjælpearbejde.
Pengene fra årets indsamling går blandt andet til at sikre mennesker uden hjem akut beskyttelse, ly, mad, vand og lægehjælp.

En indsamler samler typisk 1.000 kroner ind – for de penge kan Røde Kors give:

  • 6 måneders støtte til en voldsudsat kvinde og hendes børn
  • 365 dage med rent drikkevand til 37 mennesker i nød
  • Mad til en hel familie i fire måneder
  • Presenninger, der giver 10 familier ly og beskyttelse mod vind og vejr
  • Varme tæpper til 20 katastroferamte børn