Mødrehygge og gode råd – hvis man vil have det

Mødrehygge og gode råd – hvis man vil have det

Når Babynetværket mødes hver anden tirsdag, er der både afslapning og hygge på programmet. Her kan man dele og få gode råd – men det bliver samtidig kun så personligt, som man selv vil have det.

Af: Clara Hennecke Mikkelsen og Pia Vestergård Simms (foto)

”Jeg manglede nogle at snakke med, der var i samme situation. Jeg er den første i min omgangskreds, der har fået barn, og jeg har ikke så mange tætte veninder. Det er dejligt at være blandt andre mødre, der på den ene eller anden måde også har det lidt svært.”

Sådan fortæller en af kvinderne fra Babynetværket om at være med i aktiviteten på Nordre Fasanvej, Nørrebro.

I Babynetværket får både gravide og nybagte mødre mulighed for at skabe et net af venskaber, hvis de af den ene eller anden grund har brug for nogen at støtte sig til i en foranderlig tid.

Gruppen mødes i hyggelige omgivelser hver anden tirsdag fra kl. 10 til 13. Nogle gange tager det lille netværk ud af huset – det kan eksempelvis være på café eller i Zoologisk Have.

Frivillige vil hver gang være til stede og tilbyde hjælp og opbakning, men det er forståelsen og de gode råd fra kvinderne imellem, der fylder mest. Sammen med hyggen og afslapningen, selvfølgelig.

”Kvinderne bruger samværet til at dele oplevelser og tanker, og til at give hinanden gode råd. Samtidig er det dog vigtigt at påpege, at det er mødrene, der er eksperter på deres egne børn. Man er ikke tvunget til at få gode råd,” understreger Bente, der er frivillig i Babynetværket.

”For det meste leger vi bare. For tiden er der rigtig meget aktivitet på gulvet,” tilføjer hun.

En organiseret aktivitet uden stram struktur

Aktiviteten er stadig i opstartsfasen og er i gang med at oparbejde nogle gode strukturer, for hvad der passer gruppens frivillige og mødre.

Bente fortæller, at gruppen plejer at tage en ”siden sidst”-runde. Her fortæller alle lidt om, hvad der er sket de sidste 14 dage – og 14 dage er lang tid for en tumling på ti måneder.

”Vi kører gerne sådan en runde, og her bliver det kun så personligt, som man selv vil have, det skal være. Derudover er det generelt meget afslappet og ustruktureret – og det er helt med vilje. De små leger, bliver ammet, sover og spiser frokost når det lige passer,” siger Bente.

Babynetværket er med andre ord et trygt frirum, hvor der er plads til at snakke om både tungt og let, stort og småt, vinduespudsning og amning om natten. 

Gravide lige så velkomne som nybagte mødre

Lige nu er den halvsnes store gruppe klart i overtal af mødre med babyer, der ikke længere ligger inde i maven. Men det betyder ikke, at gravide ikke er lige så velkomne – tværtimod.

Flere af kvinderne fortæller, at det særligt er i den første del af graviditeten, at det ville have været godt at være en del af gruppen. Det er derfor et vigtigt budskab, at gravide endelig ikke skal tøve med at kontakte Babynetværket.

”Man skal bare møde op med sig selv og sit barn – om det er i maven eller på armen,” siger Bente.

Læs mere om Babynetværket, og om hvordan du bliver en del af det, på vores hjemmeside og Facebookside.