Mikkel er både noget for sig selv og andre som frivillig leder

Mikkel er både noget for sig selv og andre som frivillig leder

- Det er faktisk bare et sted, hvor man kan mødes med andre rigtig søde mennesker. Det er det, som er humlen i det hele – at man kan være noget for hinanden, fortæller Mikkel om at være frivillig leder i Netværkshuset på Nørrebro.

 

AT VILLE FÆLLESSKABET

Mikkel er 48 år og bor i København. Han har arbejdet som håndværker det meste af sit liv, hvor han til tider også har kæmpet med et misbrug. Nu er han frivillig leder i Netværkshuset på Nørrebro, og det har han været i et års tid.

- Da jeg havde været ude af mit misbrug i nogle år, så ville jeg gerne være der for nogle andre samtidig med, at nogle andre er der for mig. Jeg vil gerne fællesskabet, og det kan jeg få i Netværkshuset.

 

EN AFSLAPPET LEDERTJANS

Mikkel blev introduceret til Netværkshuset for lidt over et år siden, og han blev positivt overrasket over fællesskabet og rummeligheden. Derfor blev han hurtigt frivillig leder i huset. En ledertjans som dog er meget afslappet, ifølge Mikkel:

- Der er ikke meget forskel på at være deltager og frivillig leder i Netværkshuset. Jeg skal selvfølgelig være til rådighed, hvis folk har spørgsmål, og jeg laver nogle indlæg på sociale medier. Men når vi bruger huset, så er vi alle lige, fortæller Mikkel.

 

ÅBNE RAMMER OG GODE IDEER

Alle kan komme og være en del af fællesskabet, når Netværkshuset har åbent et par gange om ugen. Der bliver altid lavet mad, og her er man fælles om alt fra indkøb til den sidste opvask efter maden. Samtidig er huset også åbent for nye ideer:

- Lige for tiden spiller jeg paddletennis hver søndag formiddag med nogle fra Netværkshuset, fordi en bruger engang foreslog det. Det var der opbakning til, og det er super hyggeligt. Så der er brede rammer for, hvad man kan lave sammen.

 

VENDE EN DÅRLIG DAG PÅ HOVEDET

For Mikkel er Netværkshuset ensbetydende med nærvær, fællesskab og et fælles ansvar. Noget som bidrager positivt til hverdagen, også på de svære dage:

- Ligesom alle andre kan jeg jo også have en dårlig dag. Men når jeg oplever samværet i Netværkshuset, så ender det altid med, at den dårlige dag bliver super god. Man giver sig selv noget godt, hver gang man tager derfra.

Bliv frivillig i Netværkshuset på Nørrebro

Vil du gerne høre mere om Netværkshuset Nørrebros tilbud eller muligheden for at blive frivillig i huset?

Så send en mail til rkh.claus.thestrup@rodekors.dk Du kan også kontakte Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00.