Loui er fysiker og frivillig samarit

Loui er fysiker og frivillig samarit

23-årige Loui Nørgaard Wentzel er drevet af at hjælpe andre mennesker. Sidste år var han frivillig samarit ved 40 forskellige arrangementer. 

– Samaritter er specialiserede i det mest akutte førstehjælp – det kan være alt fra småting som vabler, skrammer og forstuvninger til hjertestop og skader på nakke og ryg. Korpset er en slags standby beredskab, som sørger for hjælp til koncerter, motionsløb og andre arrangementer, og jeg synes, det er en superfed måde at hjælpe andre på, fortæller Loui Nørgaard Wentzel. 

Til dagligt er Loui fysikstuderende og ved at skrive speciale i partikelfysik. Selvom der er stor forskel på fysik og at være samarit, giver det god mening for Loui at arbejde som frivillig ved siden af studiet.

Du ved aldrig, hvornår uheldet er ude

Loui har været frivillig samarit i to år og har blandt andet hjulpet til på Roskilde Festival, maratonløb, koncerter og fodboldkampe, hvor han sammen med at holde andre frivillige hjælper dem, der kommer til skade.

– På mange vagter sker der nærmest ikke noget, men du skal hele tiden være klar, for du ved aldrig, hvad der kan ske. Det er også meget forskelligt, hvilken slags arrangementer, vi er ude til, og det kan jeg rigtig godt lide, fortæller han og fortsætter:

– Du skal altid mentalt indstille dig alt efter, hvilket event du skal til. Jeg har prøvet at være til events, hvor der var kø til samaritterteltet i otte timer. Lige så snart du var færdig med en patient, så skulle du tage dig af en ny. Heldigvis har vi altid en samarit, der står i døren til teltet og prioriterer, så hvis der kommer en patient med mere alvorlige problemer, så kommer vedkommende forrest.

Respekt om frivillige, der hjælper andre

For Loui er der ingen tvivl om, hvad det er vigtigt at kunne som samarit, og hvad der betyder mest for ham.

– Jeg er drevet af at hjælpe andre – især med de akutte ting. Som samarit skal man have passion for at hjælpe folk, man skal kunne kommunikere og have empati. Jeg har også prøvet at hjælpe andre i en akut situation, mens jeg var i civil. Og det kan jeg takket være samarit-uddannelsen, fortæller Loui.

De frivillige samaritter bærer en farvestrålende uniform, som er nem at se. Det giver opmærksomhed til de forskellige arrangementer.

– Det er fedt, at folk sætter pris på os, når vi går rundt i menneskemængden. Uniformen betyder meget for os, fordi vi bliver synlige, og Røde Kors logoet skaber respekt hos dem, vi møder. Det skaber en særlig form for ro for os, når vi er ude og hjælpe, siger Loui.

Læs mere om Hovedstadens Samaritterkorps.