Linda er frivillig bevægelsesven: Vi har det så sjovt!

Linda er frivillig bevægelsesven: Vi har det så sjovt!

For 1½ år siden fik 29-årige Linda en ny ven, da hun meldte sig som frivillig bevægelsesven for et Iris, der lever med psykisk sårbarhed.

- For mig gav det mening at blive bevægelsesven, fordi det var en måde at kombinere to ting, jeg tror på – jeg er glad for selv at bruge kroppen, og jeg vil gerne være med til også at skabe mental sundhed. For mig er det vigtigt at bidrage til at andre omkring mig har det godt, og derfor virkede det oplagt at melde mig, fortæller Linda, som arbejder med ressource management.

Kommer altid hjem med positiv energi

Linda mener, at det er behov for, at vi som samfund har større fokus på mental sundhed og hvordan relationer og bevægelser kan være med til at forbedre livet for mennesker, der har det svært.

- Derfor var det præcis Bevægelsesvenner, der tiltalte mig. Jeg er også blevet meget overrasket over, hvor glad jeg selv er for vores relation. Vi mødes på lige vilkår og laver forskellige ting sammen – gratis dans på Absalon, cykeltur til de glemte kæmper og meget mere. Vi har det så sjovt sammen, og efter jeg har været sammen med min bevægelsesven har jeg altid en positiv energi, fortæller hun.

Grundig matchproces og forslag til at komme godt fra start

Da Linda meldte sig som frivillig, blev hun inviteret til samtale med den frivillige aktivitetsleder i Røde Kors Hovedstaden til en snak om interesser og forventninger. Aktivitetslederen valgte så en mulig bevægelsesven baseret på samtaler med begge parter.

- Jeg anbefaler virkelig at være bevægelsesven. Det er meget nemt, og du får så meget tilbage. Man er selv med til at forme relationen, og der er masser af inspiration til bevægelsesaktiviteter klar, så det er nemt at komme i gang, fortæller Linda.

Bliv bevægevelsesven