Kronprinsesse Mary mødte ensomme til middag hos Røde Kors Hovedstaden

Kronprinsesse Mary mødte ensomme til middag hos Røde Kors Hovedstaden

Den 27. april var der kongeligt besøg i Røde Kors Hovedstadens lokaler, da H.K.H. Kronprinsesse Mary deltog i en middag med deltagere fra Værket. Se billeder fra middagen her.

Af: Ulrik Stavnsbjerg Offersen og Rikke Lynge (foto)

 

På trods af kulde og regn var det en veloplagt Kronprisesse Mary, der torsdag eftermiddag ankom til middag i Røde Kors Hovedstadens lokaler på Nordre Fasanvej.

Her blev hun blandt andet hilst velkommen af Keld Scharling, formand for Røde Kors Hovedstaden, Hanna Line Jacobsen, præsident i Røde Kors, og Rosa på otte år, der var dagens blomsterpige.

”Lad os skynde os indenfor, du står jo og fryser,” sagde H.K.H. Kronprinsesse Mary blandt andet til Rosa, efter der var blevet taget billeder.

Fokus på ensomhed midt i livet

Kronprinsessen deltog i middagen, da Hendes fond – Mary Fonden – blandt andet støtter projekter, der har fokus på ensomhed.

Et af projekterne er Værket, der er Røde Kors’ landsdækkende netværksgrupper for ensomme voksne. Projektet startede i syv lokalafdelinger i 2015 – herunder Røde Kors Hovedstaden – og i dag er Værket tilstede i 21 byer i Danmark.

Læs mere om Værket her

Omkring 100 borgere deltog i middagen hos Aktivitetscenter Bispebjerg. Foto: Steven Biccard.

Middagen var del af kampagneugen Danmark Spiser Sammen, som arrangeres af Folkebevægelsen mod Ensomhed i uge 17. Her er 70 organisationer – blandt andet Mary Fonden, Røde Kors og Røde Kors Hovedstaden – gået sammen for at bekæmpe ensomhed.

I løbet af ugen har der været afholdt hundredvis af fællesspisninger i hele landet, og Røde Kors Hovedstaden var selv med til at afholde to middage.

Den ene foregik onsdag i samarbejde med Aktivitetscenter Bispebjerg (se billedet til højre), mens den anden blev afholdt i Hovedstadens egne lokaler.

“Danmark Spiser Sammen har igen i år været en stor succes, og vi har været meget glade for at være del af projektet,” fortæller Mona Ulsted, udviklingskonsulent i Røde Kors Hovedstaden og medlem af arbejdsgruppe for Danmark Spiser Sammen København.

 

Se alle billederne af H.K.H. Kronprinsesse Marys besøg her.