John mistede sin søn til skizofreni – nu hjælper han andre med psykisk sårbarhed

John mistede sin søn til skizofreni – nu hjælper han andre med psykisk sårbarhed

I otte år har John været besøgsven for Tom, som har diagnosen skizofreni. Den lidelse kender John desværre alt for godt, så nu er han frivillig for at støtte mennesker, der har ondt i livet og kæmper mod deres sygdom.

- Det værste man kan opleve som far, er at miste sit barn. Min søn var meget plaget af sin skizofreni, og det endte desværre med at han tog livet af sig selv. Jeg meldte mig som besøgsven, fordi jeg gerne vil være noget for mennesker, som kæmper med psykisk sårbarhed, fortæller John og fortsætter:

- Min tilgang til det her er, at mennesker med skizofrene skal behandles som alle andre mennesker. Det er vigtigt, man er positiv og viser interesse for det enkelte individ. For mig er det en stor personlig tilfredsstillelse at opleve, at mit selskab gør en forskel – det er meget tilfredsstillende at hjælpe et andet menneske.

Sammenhæng mellem bevægelse og mental velvære

Når John mødes med sin besøgsven, går eller cykler de ofte en tur.

- Depression og motion hænger godt sammen, er min erfaring. Det hjælper på de svære ting, hvis man får bevæget sig, så det har vi gjort sammen i mange år. Vi mødes en gang om ugen, og jeg har lokket ham til at købe en cykel, så vi kan komme lidt længere omkring og opleve ting sammen, fortæller John.

Hjælp mennesker med psykisk sårbarhed

Røde Kors Hovedstaden tilbyder både besøgsvenner og bevægelsesvenner til mennesker, der lever med psykisk sårbarhed.

Læs mere om at være besøgsven

Læs mere om at være bevægelsesven