Jeg kan mærke glæden og bliver selv glad

Jeg kan mærke glæden og bliver selv glad

Héritier Mugisha er 21 år gammel og så småt ved at gøre klar til studiestart på den anden side af sommerferien. Han er også den yngste frivillige i Turtjenesten og kører hver torsdag af sted med en flok seniorer, der skal ud og opleve noget i fællesskab.

- Jeg er glad for, at jeg valgte at blive frivillig i Turtjenesten, for jeg har fået et helt andet syn på seniorer. Jeg troede faktisk, at de fleste ældre mennesker var lidt trætte og sure, men der er så meget liv i bussen, når vi kører af sted på udflugt. Det er en god oplevelse som ung at få en bedre forståelse for de ældre og høre dem fortælle om deres liv, og så er det også godt for mig at prøve at have ansvar for andre end bare mig selv, fortæller Héritier og fortsætter:

- Jeg havde dog en fordom om ældre, der er blevet bekræftet med stor stil. De spiser virkelig meget smørrebrød. Jeg har aldrig spist så meget smørrebrød, som efter jeg blev frivillig i Turtjenesten. Og så bliver der delt bolsjer ud i bussen hele tiden. Det skal ikke forstås som, at jeg ikke kan lide bolsjer og smørrebrød, for det smager sgu godt.

Héritier blev frivillig i Turtjenesten for et halvt år siden og er også frivillig i Netværkshuset Nørrebro.

Det tager ikke lang tid at skabe glæde i andres liv

Som frivillig turleder er det Héritiers opgave at planlægge ugens tur, og så kører han af sted sammen med den frivillige chauffør for at hente de seniorer, der skal med på dagens tur.

- Jeg bruger måske en time på at planlægge ugens tur, booke billetter og ringe rundt til deltagerne. Det er virkelig ikke ret lang tid, og jeg regner med at fortsætte med at køre i hvert tilfælde hver anden uge, når jeg starter på studiet. Det giver mig så meget igen at se, hvor glade og taknemmelige, vores turgæster er. Det er det bedste ved turene – og så den klogskab, der deler ud af undervejs, siger Héritier.

 

Vil du også være frivillig?

Lige nu søger vi frivillige til Turtjenesten på Amager.

Læs mere på Frivilligjob.