Jeg får lyst til at være madven med alle

Jeg får lyst til at være madven med alle

I halvandet år har Camilla Hyld været frivillig aktivitetsleder for Røde Kors-aktiviteten Madvenner. Med Camillas hjælp bliver ældre matchet med en frivillig madven, så de kan mødes hjemme hos den ældre én gang om ugen og spise sammen.

Af: Josefine Overbye

Matchet sker på baggrund af fælles interesser og livserfaringer, som for eksempel at have rejst i det samme land eller arbejdet med samme erhverv.

– Vi vil gerne matche på en måde, så vi tænker, at det er spændende både for den ældre og for den frivillige madven. Hvis man bliver træt af at tale om mad, så er det nemt at snakke om dengang man backpackede i Vietnam i tre måneder, uanset om man gjorde det for 60 år siden eller for 2 år siden, fortæller Camilla.

EN AKTIVITET DER GIVER IGEN

Camilla har, med egne ord, mange bolde i luften, da hun både har job og tager en kandidat samtidig med sit frivillige arbejde. Selvom det kan være udfordrende, forbliver hun motiveret og inspireret.

– Når jeg kommer ud og mødes med de ældre, eller bare snakker i telefon med dem, og jeg kan mærke, at det er vigtigt for dem at være med i det her projekt, så er det bare super godt. Jeg synes det er fedt, for der kommer en masse mennesker ind, som ikke ligner de mennesker jeg omgås med normalt, og det er spændende at høre om, hvad de laver.

Camilla kan nævne mange ting, som hun synes, er det bedste ved sit frivillige arbejde. Det er blandt andet den glæde, hun oplever hos de ældre.

– Der var en ældre, som bare var så lykkelig, da vi havde været der, for han var så glad for at have været sammen med nogle mennesker, som ville snakke om hans interesser. Det var så fedt, og jeg har bare lyst til at blive madven med alle de ældre, når jeg har besøgt dem.

Det er vigtigt for Camilla at understrege, at det er en gensidig frivilligaktivitet, som gavner både den ældre og madvennen.

– Det er ikke kun den ældre, som aktiviteten er fordelagtig for. Man får så meget ud af at give og af at investere og involvere sig.

Læs mere om Madvenner og hvordan du bliver frivillig her