Jan og Inga fra Netværkshuset Kastruplund samler ind til Røde Kors

Jan og Inga fra Netværkshuset Kastruplund samler ind til Røde Kors

På søndag går tusindvis af indsamlere fra Røde Kors på gaden for at samle ind, og i Tårnby får indsamlingen blandt andet støtte fra Netværkshuset Kastruplund. Flere af husets brugere er nemlig gået sammen for at samle ind til Røde Kors, og vi mødte to af dem – Jan og Inga – til en snak om indsamlingen en solrig formiddag i september.

Af: Ulrik Stavnsbjerg Offersen

 

”Vi har ikke noget at klage over herhjemme, og jeg synes, at alle skulle melde sig som indsamlere. Det er en lille ting at gøre denne ene dag om året.”

Sådan siger Inga, der sammen med Jan skal deltage i Røde Kors indsamlingen søndag den 2. oktober fra kl. 11 til 14. Jan skal samle ind for første gang, og det bliver en helt ny rolle for ham:

”Det bliver sjovt at se, hvordan folk reagerer, når de åbner døren, og vi står klar med indsamlingsbøssen. Jeg plejer jo at være den, som åbner døren, når indsamlerne ringer på,” siger han.

”Jeg lagde selv tyve kroner i bøssen”

Inga samlede ind til Røde Kors i 2014, og det var en god oplevelse, fortæller hun:

”Jeg endte med at få lige over 1000 kr. i bøssen, og det var jeg godt tilfreds med. Jeg snød en lille smule og lagde selv tyve kroner i mønter i bøssen, så den ikke var helt tom, da jeg begyndte på min rute,” siger hun og griner.

Hver by i landet vil naturligvis gerne være stedet, hvor der kommer mest i indsamlingsbøssen, men også internt i Netværkshuset Kastruplund bliver der dystet. Der er nemlig tre par, der har meldt sig til at samle ind, og det gør det hele lidt mere interessant, mener Jan:

”Det er helt klart, at Inga og jeg meget gerne vil ende med at blive det bedste par fra Netværkshuset. Det ville da være ret skægt at kunne drille de andre lidt med det,” siger han.

Arme så tykke som fingremad3timer

Det er blandt andet billeder af afrikanske børn, der sulter, der har fået Inga til at melde sig som indsamler:

”Når jeg ser en udsendelse, hvor de måler små børns arme i Afrika, og de er lige så tykke som min finger, så får jeg helt ondt i maven. Det er frygteligt. Herhjemme ville de børn komme på hospitalet med det samme, men det kan de måske ikke dernede,” siger hun.

Den første søndag i hver måned har Netværkshuset Kastruplund også åbent, og det falder i år sammen med indsamlingen. Så Jan, Inga og de andre indsamlere starter dagen med morgenkaffe, og når indsamlingen er færdig kl. 14, mødes alle til frokost i huset.

”Jeg tror, det bliver en rigtig hyggelig dag,” siger Jan, der kommer fast i huset, når det har åbent hver tirsdag og torsdag. Også Inga er flittig gæst i Netværkshuset Kastruplund, der slog dørene op i maj 2014, og det er der flere gode grunde til:

”Vi har et super godt sammenhold her i huset, og vi har det sjovt. Jeg kommer her tit, og jeg kan blandt andet godt lide at give en hånd med i vores have,” siger hun.

Du kan stadig nå at tilmelde dig som indsamler, og det skal gøres på www.indsamler.dk. Du kan også vælge blot at dukke op på et af de tyve mødesteder i Hovedstaden fra kl. 10.45 og få udleveret en rute. Her kan du se et kort over mødestederne.

Læs meget mere om Netværkshuset Kastruplund her.