Iværksætteren Krish – frivillig i en genbrugsbutik

Iværksætteren Krish – frivillig i en genbrugsbutik

Krish kom til Danmark for halvandet år siden. Han er oprindeligt fra Bangalore i Indien, hvor han har boet det meste af sit liv. Han var en glad virksomhedsejer, der dog valgte at give afkald på sine virksomheder. Hans kone blev nemlig i forbindelse med jobbet udstationeret i Danmark. Og Krish fulgte selvfølgelig med.

Med tilflytningen fulgte en masse fritid. Men der skulle ikke gå lang tid før, at hans ny fundne fritid blev omsat til frivillighed i forskellige Røde Kors aktiviteter. Og her er det særligt hans engagement i MEGASTORE butikken på Tuborgvej, der fylder meget.

Tidsfordriv og medansvarlighed

Krish er frivillig i butikken 1 til 2 gange om ugen, og er altmuligmanden i butikken. Han står for kørsel, han står i kassen, han prissætter og laver opslag til de sociale medier.

Frivillighedens vej faldt ham naturligt ind, da han så det som et socialt arbejde, der kunne støtte andre, og samtidig hjælpe ham med at undgå rastløshedens kløer.

- Jeg havde lige pludselig meget fritid, da jeg flyttede hertil, og jeg besluttede mig hurtigt for at blive frivillig, så jeg kunne fordrive noget af tiden. Han uddyber hurtigt:

- Men, med tiden har jeg nu knyttet stærke bånd til butikken og menneskerne her. Det er absolut ikke tidsfordriv, når jeg er i butikken. Det er medansvarlighed. Jeg ser mig selv som en medejer, der gerne vil udvikle butikken mod det bedre. Jeg er bare så glad for at komme her og gøre en forskel.

Et nyt land og en ny kultur

Krish havde planer om at bruge frivilligaktiviteten som springbræt til at lære dansk. Det er det ikke blevet til endnu. Til gengæld har han takket være sin nysgerrighed lært en masse om danskere og dansk kultur.

- Gennem mine møder med kunder og frivillige har jeg lært en masse om danske varer, den danske shopping kultur, men også om dansk historie. Jeg har haft mange spændende samtaler med ældre mennesker, der har helt unikke perspektiver på, hvordan forholdene var her tilbage i tiden, fortæller han.

Hans kendskab til dansk kultur og danske produkter kommer ham også til gode i sit andet liv som e-commerce iværksætter her i Danmark.

- Jeg har lært meget gennem min tid i butikken om at drive virksomhed her i Danmark, og jeg håber helt klart at kunne omsætte det til min egen virksomhed, fortæller han.

Krishs budskab til fremtidige frivillige:

- Hvis du bliver frivillig i butikken, så gør det med hele dit hjerte, så du kan nyde det. I Indien betyder frivillighed at hjælpe sit fællesskab. Vi har mange templer, hvor folk frivilligt efter deres arbejde mødes for at bestyre deres lokale tempel på den bedst mulige måde. De her frivillige ser det som deres andet hjem, og det bliver en slags konkurrence om at have det bedste tempel, det bedste hjem og de bedste festivaler. Prøv at se genbrugsbutikken på den samme måde. Den burde være noget, du kan være stolt af.

Skrevet af Roman Spang-Hanssen

BLIV GENBRUGSFRIVILLIG

Kunne du tænke dig at blive frivillig i en Røde Kors genbrugsbutik i dit lokalområde?

Få et overblik af butikkerne her

Kontakt Røde Kors Hovedstaden på telefon 3833 6400 eller send en email til hovedstaden@rodekors.dk

Glem ikke at følge Røde Kors Tuborgvej butikken på Facebook og Instagram