Indsamlingen giver livsglæde

Indsamlingen giver livsglæde

Michael Vinding arbejder til dagligt med ledelse i detailhandel og har en datter på seks år. Han har samlet ind til Røde Kors i hele 15 år, og har haft datteren med de sidste to.

“Jeg vil rigtig gerne være med til at gøre en forskel for nogen, som kommer i en situation, hvor de har brug for noget hjælp”.

Sådan fortæller Michael Vinding, som plejer at være en af de indsamlere, der får flest donationer samlet til Røde Kors’ hjælpearbejde, og i år er han da også den næstbedste indsamler i området.

“Med min økonomi giver det bedre mening at tage ud og samle nogle tusind kroner i tre-fire timer, end at donere halvtreds kroner. Jeg vil gerne investere lidt af min søndag i det”.

En påmindelse om, hvor godt vi har det

Michael mener, at Røde Kors som organisation, både i Danmark og på verdensplan, er enormt vigtig. Der er en bred vifte af tiltag og nødvendig hjælp, som han gerne vil støtte op om ved at samle penge ind.

Michael fortæller, at det giver noget personligt at blive mindet om, hvor godt vi har det i denne del af verden:

“Selvom vores liv måske til tider kan være vanskeligt, eller hårdt ligefrem, så er det ingenting i forhold til hvad der foregår andre steder. Så det giver mig selvfølgelig noget at samle ind og til nogle mennesker som virkelig har behov. Og så giver det mig en glæde ved det liv, jeg selv har”.

En usædvanligt god dag på Margretheholmen

I 2013 flyttede Michael til det dengang nyopførte byggeri på Margretheholmen, hvor Røde Kors endnu ikke havde fastlagt en rute.

Michael tog initiativ til at gå ruten, og postede i områdets Facebook-gruppe, at hvis man gerne ville donere, men ikke var hjemme, så kunne man lægge pengene under måtten. Og det havde folk gjort i stor stil. Hen mod slutningen på dagen stillede han sig på pladsen, så de sidste kunne nå at donere.

Omkring tolv tusind kroner blev det til den dag, hvilket må siges at være usædvanligt.

”Det var helt vildt. Det var en superfed dag”, fortæller han.

Tekst og foto: Maria Lindbaum

Du kan stadig nå det!

Årets landsindsamling er søndag den 6. oktober 2019. Meld dig til indsamlingen på www.indsamler.dk eller ring på 70 10 00 00.

I 2018 var flere end 16.000 danskere på gaden for at samle ind – de samlede 16 millioner kroner til Røde Kors’ hjælpearbejde.
Pengene fra årets indsamling går blandt andet til at sikre mennesker uden hjem akut beskyttelse, ly, mad, vand og lægehjælp.

En indsamler samler typisk 1.000 kroner ind – for de penge kan Røde Kors give:

  • 6 måneders støtte til en voldsudsat kvinde og hendes børn
  • 365 dage med rent drikkevand til 37 mennesker i nød
  • Mad til en hel familie i fire måneder
  • Presenninger, der giver 10 familier ly og beskyttelse mod vind og vejr
  • Varme tæpper til 20 katastroferamte børn