Indsamling: Hvert år er det en dejlig dag

Indsamling: Hvert år er det en dejlig dag

Man kan vidst godt kalde Anders Dorph for lidt af en professionel indsamler. Han har i hvert tilfælde været med til over 20 indsamlinger. Sidste år i Røde Kors indsamlingen, hvor han med glæde vil gentage succesen igen i år søndag den 6 oktober.

Anders er 43 år og arbejder til hverdag som jurist. Hvert år reserverer han en dato i kalenderen til at samle ind for en god sag. Han stiller op for at hjælpe, og fordi han glæder sig over, at man kan få så meget for de indsamlede bidrag i U-landene.

”Pengene går jo til en rigtig god sag. Det er dejligt, at en del af indsamlingen går til dem, der har det svært herhjemme, men jeg glæder mig særligt over hvor meget nytte, den del som går til den udenlandske hjælp, kan gøre. De her penge kan jo virkeligt gøre en kæmpe forskel for en hel familie i et U-land eller flygtningelejr, fordi pengene er så meget værd dernede", fortæller Anders.

Vær klar og tydelig

Med en hel del indsamlinger i rygsækken har Anders efterhånden fundet den bedste måde at agere på, når han banker på dørene. Det er vigtigt at være forberedt, og at orientere sig om sagen, og hvad pengene går til.

”Folk kan jo være i gang med en masse forskelligt, når man banker på. Derfor er det vigtigt, at man kort, klart og tydeligt kan fortælle, hvad pengene går til, så de hurtigt kan træffe en beslutning om de vil støtte. Man skal bare sørge for at have én sætning parat til, når folk spørger, hvad pengene går til. Derudover er det jo altid godt at være venlig og smilende, ligesom dem der åbner døren er. Man skal også huske at respektere et nej tak”, fortæller Anders.

Altid en positiv oplevelse

Anders har igennem årene oftest samlet ind alene.

”Jeg synes det er hyggeligt at få et udendørs afbræk, komme ud og bevæge sig lidt og eventuelt få en lille snak med dem man ringer på hos. Folk er generelt venlige og imødekommende. Indimellem oplever jeg også at blive inviteret indenfor, og det er altid rart når man får et klap på skulderen for at bruge dagen på at samle ind. Det er altid en positiv oplevelse, jeg får. En særlig oplevelse jeg kan huske var, da en ældre mand kom ud med en 1.000 kroners seddel og lagde i. Der blev jeg godt nok overrasket, for det er jo mange penge og sker ikke lige ved hvert hus. Han var selvsagt ekstremt gavmild, men generelt er alle venlige når de åbner op og søde til at give et bidrag”, fortæller Anders.

Anders skal selvfølgelig også være med i år, og glæder sig til at bruge dagen på at komme rundt og bidrage til den gode sag.

Tekst og foto: Linda Laursen

www.indsamler.dk

Årets landsindsamling er søndag den 6. oktober 2019. Meld dig til indsamlingen på www.indsamler.dk eller ring på 70 10 00 00.

I 2018 var flere end 16.000 danskere på gaden for at samle ind – de samlede 16 millioner kroner til Røde Kors’ hjælpearbejde.
Pengene fra årets indsamling går blandt andet til at sikre mennesker uden hjem akut beskyttelse, ly, mad, vand og lægehjælp.

En indsamler samler typisk 1.000 kroner ind – for de penge kan Røde Kors give:

  • 6 måneders støtte til en voldsudsat kvinde og hendes børn
  • 365 dage med rent drikkevand til 37 mennesker i nød
  • Mad til en hel familie i fire måneder
  • Presenninger, der giver 10 familier ly og beskyttelse mod vind og vejr
  • Varme tæpper til 20 katastroferamte børn