Hun hev mig fra helvede

Hun hev mig fra helvede

For ti år siden blev Hiba skilt fra sin voldelige eksmand og skulle finde vej til en ny og bedre tilværelse for sig selv og sine to børn. Hun fik støtte fra en frivillig gennem Kvindenetværket – både til praktiske ting i hjemmet, sprogtræning, brevveksling med myndighederne og til at finde ro sammen med børnene.

Når man møder Hiba i dag, er det svært at forestille sig, at hun for ti år siden var ramt af angst og depression efter at have brudt ud af et voldeligt forhold.

- Jeg var helt nede den gang. Jeg troede, at jeg ville miste mine børn og turde ikke besøge vores familie i Marokko af frygt for min eksmand. Jeg var bange og skulle til at klare mig selv i et land, hvor jeg ikke engang kunne sproget, for det havde jeg ikke fået lov at lære, fortæller Hiba.

Dengang kontaktede hun Mødrehjælpen og fik ad den vej også kontakt til Kvindenetværket i Røde Kors Hovedstaden. Her mødte hun en frivillig kvinde, som med tiden er blevet til en rigtig god ven og fortrolig for både Hiba og hendes to børn, som nu er unge voksne.

- Hun har hjulpet mig så meget. Både med at forstå breve fra kommunen og statsforvaltningen og med praktiske ting i hjemmet og med børnene. Og så har hun hjulpet mig ved at lytte. Det hjælper at snakke om alle de ting, jeg har været igennem, fortæller Hiba, som blev matchet med en jævnaldrende kvinde.

Det er vigtigt at stole på nogen

Hiba har gennem årene haft to forskellige frivillige i Kvindenetværket, og hun har været meget glad for dem begge.

- Det har begge været voksne kvinder, som er blevet som en del af min familie. Mine børn elsker dem. Hvis jeg bliver ked af det, kan jeg ringe til dem, og så går vi en tur. Det har givet mig et frirum og kræfter til alle de ting, jeg gik igennem den gang, fortæller hun og fortsætter:

- For mig var det så vigtigt, at der endelig var en, jeg kunne stole på. Det hjalp mig med at få mit liv tilbage og lære at passe på mig selv og mine børn. Jeg har altid følt mig helt tryg i Kvindenetværket, og jeg er så taknemmelig for de frivillige, som hjælper mig og andre kvinder til at komme godt videre i livet.

Hiba er stadig en del af Kvindenetværket og deltager i forskellige arrangementer, selvom hun ikke længere har en frivillig tilknyttet en-til-en.

Hvad kan kvindenetværket?

Kvindenetværket er et tilbud for kvinder, som har været udsat for vold i nære relationer. Frivillige kvinder giver hjælp til selvhjælp, så deltagerne rustes til at klare deres nye hverdag. Det gør vi ved at være nærværende og hjælpe med praktisk støtte.

Læs mere om Kvindenetværket