Her kan jeg hjælpe andre – og det hjælper også mig

Her kan jeg hjælpe andre – og det hjælper også mig

Carolina flyttede fra Argentina til Danmark for to år siden. I marts 2021 meldte hun sig ind i Røde Kors Hovedstadens Kvindenetværk, som hun i år har været på sommerlejr med.

Carolina har en bacheloruddannelse i jura fra Argentina, og da hun flyttede til Danmark, vidste hun, at hun gerne ville bruge noget af sin erfaring i frivilligt arbejde. I marts i år meldte Carolina sig derfor som frivillig i Kvindenetværket, som er et tilbud for kvinder, der kommer fra svære, voldelige forhold, og som har brug for en tryg relation.

Carolina brænder for at hjælpe, men er desværre ikke blevet forbundet med en kvinde endnu, da hun stadig har svært ved dansk. Men i sommeren 2021 blev Carolina ringet op af sin teamleder, som havde en invitation til hende.

- Hun spurgte mig, om jeg havde lyst til at komme med på den årlige sommerlejr, og det ville jeg selvfølgelig rigtig gerne, fortæller Carolina.

Fællesspisning, gode snakke og sjove lege

På sommerlejren mødes frivillige og deltagende fra Familienetværket og Kvindenetværket og bruger tre dage sammen; tre dage fyldt med hyggelige samtaler og sjove spil.

- Jeg var virkelig glad for at blive inviteret — jeg følte endelig, at jeg gjorde en forskel, siger Carolina.

Den første dag var en smule udmattende for Carolina, som blev udfordret på sin sprogforståelse, men hun fortæller, at de andre frivillige var virkelig fantastiske og meget hjælpsomme. Da Carolina ikke var matchet med en af deltagerfamilierne, var hun i stedet med over det hele.

- Det var specielt børnene, som jeg var meget sammen med, og det var rigtig sjovt.

At hjælpe og at blive hjulpet

Carolina fortæller, at sommerlejren var en meget positiv oplevelse, specielt fordi turen var fyldt med gensidige relationer og gode minder.

- Jeg oplever virkelig, at det både var godt for mig, de andre frivillige og deltagerne — det handlede selvfølgelig om at hjælpe, men jeg endte også selv med at blive hjulpet, siger hun.

Carolina forklarer, at selv om hun har boet i Danmark i to år, føler hun ikke, at hun er landet helt endnu, men at sommerlejren og de frivillige har gjort meget for, at hun føler sig mere velkommen og hjemme.

- En af de frivillige ringede endda til mig for at invitere mig med til en koncert, og min teamleder har før inviteret mig hjem og spise hos hende. Det betyder meget for mig, fortæller hun smilende.

Skrevet af Josefine Overbye

Bliv frivillig i Kvindenetværket

Hvis du har overskud til at gøre en forskel for kvinder, der har været udsat for vold i nære relationer, vil vi meget gerne høre fra dig.

Læs mere om Kvindenetværket