Har du set plakaterne for Offerrådgivningen?

Har du set plakaterne for Offerrådgivningen?

De næste to uger sætter Røde Kors Hovedstaden fokus på Offerrådgivningen i busser i Københavnsområdet.

Af Ulrik Stavnsbjerg Offersen

Hvis du har oplevet noget traumatisk, vil vi gerne hjælpe dig videre.

Så enkelt er budskabet om Offerrådgivningen, som de næste 14 dage er ekstra synligt i 100 forskellige buslinjer i København.

Her kan københavnerne – på plakaten bag chaufføren og i små videoklip – blandt andet se, at vi støtter, uanset om du er blevet voldtaget, bliver truet med vold, har været vidne til en ulykke eller oplevet noget andet traumatisk.

For kun et par uger siden var Offerrådgivningens styregruppe til møde med deres ambassadør, Overborgmester Frank Jensen (se billede). Det var et godt møde, hvor Overborgmesteren kom med flere gode forslag til, hvordan Offerrådgivningen bedre kommer ud med deres tilbud.

Ud over støtte tilbyder de frivillige rådgivere også at tage kontakt til personer i dit netværk, politi, bistandsadvokaten, det 13124806_1196404073743356_4041560711558094248_noffentlige eller forskellige andre rådgivninger, og de tilbyder at gå med som bisidder, hvis en sag skulle komme for retten.

De frivillige offerrådgivere har tid og overskud til at hjælpe dig, og de har tavshedspligt.

Hvis du har brug for hjælp til at håndtere en krise, hvad enten den er stor eller lille, så kan du ringe til Offerrådgivningen på telefon 21 20 91 70 døgnet rundt.

Offerrådgivningen i Hovedstaden varetages i samarbejde med Røde Kors Hovedstaden, og du kan blandt andet holde dig opdateret på Facebook.