Hanne læser højt og får meget mere end ord igen

Hanne læser højt og får meget mere end ord igen

”Det bedste ved at være frivillig højtlæser er at blive klogere på samfundet, litteraturen og mennesker - og på én og samme tid hjælpe andre.” Hanne beskriver det selv, som en win-win situation.

Der er mange muligheder for at være frivillig, men for Hanne er det vigtigt, at det også er noget der har hendes egen interesse, hvilket litteraturen i høj grad har.

”Jeg har ikke en idé om jeg skal ud og redde nogle. Jeg vil hellere bidrage med noget godt i deres hverdag. Det er en win-win situation, da det både er givende, for dem jeg læser højt for og ikke mindst mig selv."

 

Forandring fryder

Grundtanken bag højtlæsningen var, at der skulle være noget nyt litteratur hver gang, så man bare kunne komme ind fra gaden og stadig være med. Men efter Hanne havde læst et kapitel højt fra en roman, ville lytterne høre mere og mere. De synes simpelthen den var så spændende. Hanne fortæller, at de derfor lige har afsluttet hele romanen i fællesskab.

Hanne har frit valg på alle hylder, når hun udvælger bogen, der skal læses op af. Selv er hun meget inspireret af det franske, men ofte hører hun lytterne ad, så det også er noget, der fanger deres interesse.

Efter højtlæsningen er Hanne altid fyldt op med god energi.

”Jeg føler mig meget beriget, da det giver mig indsigt i andre verdner end min egen. Jeg kan godt lide at blive klogere på, hvordan samfundet er skruet sammen” afslutter Hanne.

 

Hanne Heinrichas, 60 år

Frivillig højtlæser hos Røde Kors Hovedstaden siden 2021.

Højtlæser for 65+ hver onsdag i netværkshuset på Nørrebro

Højtlæser på plejehjemmet Solgaven.