Gymnasier samler ind: “Hvad er pointen i at lade vær?”

Gymnasier samler ind: “Hvad er pointen i at lade vær?”

Syv gymnasier i Hovedstaden er klar til at samle ind for Røde Kors og lade eventuelle tømmermænd blive hjemme, når der søndag d. 1. oktober er landsindsamling. Samtidig konkurrerer gymnasier i hele landet, om at få flest indsamlere og vinde en koncert med Suspekt på deres gymnasium.

af: Stine Emilie Fløe Dalby og Rikke Lynge (foto)

 

Et af de gymnasier i Hovedstaden, der har flest tilmeldte indsamlere er Rysensteen Gymnasium, der lige nu med lynets hast nærmer sig 50 tilmeldte ruter, som er nok til at kunne deltage i lodtrækningen om, at vinde en koncert med Suspekt.

Du kan se her, hvilket gymnasium, der lige nu fører konkurrencen og hvor mange tilmeldte ruter gymnasierne hver især har.

På Rysensteen Gymnasium er det ikke mindst de fem ihærdige elever og indsamlings-ambassadører: Anita, Beate, Adrian, Andreas og Nina, der med gåpåmod har været med til at motivere deres kammerater til at samle ind d. 1. oktober.

Da jeg møder de fem gymnasieelever, har de trodset regnvejret i deres frokostpause, og er i gang med at hænge Røde Kors flyers på cyklerne ude foran gymnasiet.

Justin Bieber er ikke konkurrent i år

Beate fra 2.U er generelt optimistisk i forhold til at få gymnasie-kammeraterne motiveret til at samle ind. Det kan endda blive betydelig lettere i år, nu da ambassadørerne ikke skal konkurrere med selveste Justin Bieber, der sidste år spillede koncert på indsamlings-dagen den første søndag i oktober.

Adrian og Andreas fra Rysensteen Gymnasium var i fuld gang med at sætte Røde Kors flyers på cyklerne i frokostpausen.

I år har Rysensteen Gymnasium allerede flere tilmeldte indsamlere end sidste år, og kampagne-ideerne blandt ambassadørerne fejler ikke noget:

”Der er jo koncerterne med Suspekt og P3 Lågsus, og så har vi også selv arrangeret vores egne konkurrencer. Den klasse, der har flest indsamlere vinder f.eks. torsdagssnegle fra ’Grams Lækkerier’ lige rundt om hjørnet,” siger Anita fra 2.U.

Hvorfor skulle du ikke hjælpe?

Det er dog ikke kun de mange præmier, der lokker Rysensteen-eleverne ud med indsamlingsbøsserne. Adrian fra 2.A er f.eks. opmærksom på at konfrontere sine venner direkte:

”Hver gang jeg støder på mine venner her på gymnasiet, så spørger jeg: Skal du med til indsamling? Jeg siger også altid, at det er en søndag fra 11-14, og at du sandsynligvis alligevel ikke skal noget i det tidsrum,” siger Adrian.

Han understreger, at det er vigtigt at gøre indsamlingen til et samtaleemne, i stedet for kun at nævne indsamlingen i en tilfældig folkemængde til morgensamling. For Adrian er motivationen for at samle ind dog meget enkelt:

”For hvorfor skulle du ikke hjælpe,” spørger Adrian og fortsætter ”Hvad er pointen i at lade vær?”

Anita tilføjer enstemmig: ”At samle ind er jo ikke noget, der er krævende som sådan. Det kunne være hvilken som helst søndags-aktivitet, som at se en film eller bare gå en hyggelig tur med familien, kæresten eller en ven.”

Ambassadørerne er enige om, at kombinationen af en god ven og en indsamlingsbøsse i hånden er en let måde at gøre noget godt for andre mennesker – og så ville det selvfølgelig være et fedt indspark til en såkaldt ‘Rys-fest’, hvis de vandt konkurrencen om at få Suspekt til at spille på deres gymnasium, som Andreas fra 2.A påpeger.

For at være med i lodtrækningen om en koncert med Suspekt skal mindst 100 elever møde op på selve indsamlings-dagen, svarende til 50 tilmeldte ruter fra et gymnasium.

Lodtrækning om SKAM-billetter

I år deltager gymnasie-indsamlerne i Hovedstaden også i lodtrækningen om, at vinde teaterbilletter til forestillingen SKAM på Aveny-T.

Det kræver blot, at du er tilmeldt i gymnasie-indsamlingen og møder op på selve indsamlingsdagen – så kan dig og din indsamlingsmakker vinde en teatertur.

Andre gymnasier i Hovedstaden er allerede med i kampen om at få flest indsamlere.

Heriblandt Sankt Annæ Gymnasium, Niels Brock Internationale Gymnasium, Ingrid Jespersens Gymnasieskole, Christianshavns Gymnasium, Gefion Gymnasium og Falkonergårdens Gymnasium og HF.

Bliv gymnasie-indsamler

Er du selv gymnasieelev eller kender du én der er, kan du tilmelde dig som indsamler her og enten støtte eller prøve at slå Rysensteen i gymnasie-konkurrencen.

Du kan også følge gymnasie-indsamlingen på Facebook.

Er gymnasietiden forbi, skal du ikke føle dig snydt – du kan også melde dig som indsamler her.