FORTÆLLINGER FRA EN SVUNDEN TID

FORTÆLLINGER FRA EN SVUNDEN TID

Hvordan var det at være ung under anden verdenskrig? Hvad er dit bedste minde? Hvorfor valgte du den vej i livet, som du gjorde?

Det er nogle af de fortællinger, som deltagerne i Fortæl for Livet i dag er kommet for at dele med hinanden og med gruppeleder Rikke Clausen.

HISTORIER FRA ET LANGT LEVET LIV

Rikke Clausen er frivillig gruppeleder i Fortæl for Livet – en historiegruppe for seniorer. Én gang om ugen i cirka ti uger mødes de for at erindre, fortælle og lytte til betydningsfulde historier fra hinandens liv.

Rikke Clausen har dækket op med kaffe og kage og ser frem til 1,5 times samvær med dagens deltagere.

- Det er meget spændende og meningsfyldt at være sammen med deltagerne og få lov at høre deres historier fra et langt levet liv, som man ikke altid får mulighed for at høre, fortæller Rikke Clausen.

Hver gang præger særlige temaer fortællingerne. I dag har Rikke Clausen valgt temaet: Hvilken vej i livet man har valgt, og hvorfor man valgte, som man gjorde.

På skift beretter deltagerne om deres erindringer fra en svunden tid.

Én deltager beretter glædeligt om et liv som sygeplejerske i Grønland, mens en anden har studeret musikkundskab, men alligevel erkender aldrig helt at have fundet sin rette hylde.

Da turen når til gruppens ældste deltager, en kvinde på 97 år, præsenterer hun to lavasten, som hun har taget med, fra en tur på Island.

MAN VED ALDRIG HVOR SAMTALEN FØRER HEN

På trods af dagens tema når fortællingerne vidt omkring, og pludselig beretter deltagerne om rejseminder og tiden under anden Verdenskrig.

- Det er det, som gør det særligt interessant at være med - man ved aldrig, hvilke historier der pludselig kommer frem, og hvor samtalen fører os hen, fortæller Rikke Clausen.

Da dagens 97-årige deltager bliver spurgt om, hvad det bedste ved at deltage i Fortæl for Livet er, svarer hun smilende:

- Man finder ud af, at der er meget mere bag den person, man ser på gaden, som kommer gående med en rollator.

Billede og tekst af Kristine Lerche Skov.

BLIV FRIVILLIG NU

Vil du deltage i Fortæl for Livet eller høre mere om muligheden for at blive frivillig gruppeleder?

Så kontakt Røde Kors Hovedstaden på telefon 3833 6400 eller send en mail til rkh.fortaelforlivet@rodekors.dk, eller læs mere her.