Fødselsdagsfest i alle palettens farver

Fødselsdagsfest i alle palettens farver

Genbrugsguld, jazz-toner, mavedans og malerier. Det var farverigt og festligt, da Netværkshuset Kastruplund fejrede sin to års fødselsdag i weekenden.

Af: Anne Klejs og Aygun Meshki (foto)

Et blafrende rødt Dannebrog, dansende kvinder i lilla kjoler, viftende grønne tørklæder og optrædende mænd i guldbukser.

Alle palettens farver var i brug, da Netværkshuset Kastruplund åbnede dørene til et brag af en fødselsdagsfest lørdag d. 18. juni. Stedets daglige leder, Simone Paevatalu, indledte fødselsdagen med at byde varmt velkommen til alle de gæster, der var mødt op for at fejre dagens fødselar:

”Netværkshuset Kastruplund blev startet i 2014 og har siden vokset sig større og stærkere til det nysgerrige, åbne og kærlige sted, det er i dag”, sagde hun blandt andet.

Familiefødselsdag

"At være en del af Kastruplund er ligesom at være en del af en ekstra familie", fortæller Lona
“At være en del af Kastruplund er ligesom at være en del af en ekstra familie”, fortæller Lona

Netværkshuset er sat i verden for at skabe et sted, hvor 20-65-årige kan mødes og udvide deres netværk, og det afslørede et blik på dagens fødselsdagsgæster bestemt også.

Folk i alle aldre og med forskellige baggrunde var mødt op og bidrog til den festlige stemning. En af dem var Lona, der har været en del af huset i 1½ år. Som en del af fødselsdagsfesten solgte hun genbrugsguld sammen med en veninde fra netværkshuset:

”At være en del af Kastruplund er ligesom at være en del af en ekstra familie. Folk er forskellige, men nærer en utrolig omsorg for hinanden. Er der for eksempel én, vi ikke ser i huset i en periode, tager vi kontakt til vedkommende for at sikre, at personen har det godt”, fortalte hun.

”Folk hjælper hinanden, fordi de har lyst”
Duften fra grillburgere og fødselsdagskage smeltede sammen med tonerne fra et jazzband, og smil og kække, kærlige bemærkninger fløj gennem luften mellem alle husets venner, der deltog i fejringen. Også mere ukendte fødselsdagsgæster blev mødt med åbne arme og positiv nysgerrighed.

Lasse og Carl nød festlighederne på en bænk i haven og fremhævede stedets åbenhed som en styrke. De to herrer kommer oftest i netværkshuset tirsdag og torsdag, hvor der er fællesspisning og hygge: ”Det er hyggeligt at komme her,
fordi der er en god stemning. Folk hjælper hinanden, fordi de har lyst, og der bliver ikke krævet noget til gengæld”, fortalte Lasse.

Malerier og mavedans

Hanne fremviser malerværkstedets flotte produktioner
Hanne fremviser malerværkstedets flotte produktioner

Netværkshuset Kastruplund tilbyder hver uge mange forskellige aktiviteter. En af dem er malerværkstedet, som er startet af Hanne. Hver fredag mødes et hold brugere og kobler af med afslappende musik og akvarelmaling i husets stille anneks, og Hanne viste alle interesserede fødselsdagsgæster de smukke produktioner, som var udstillet i dagens anledning.

Efter fremvisningen tog et af husets andre aktiviteter over. To mænd iklædt skinnende guldbukser satte sig til gæsternes store forundring ud på parkeringspladsen, og inden længe kom kvinder i farverige kjoler dansende igennem fødselsdagsselskabet. Det var netværkshusets bevægelsesglæde-hold, som med smittende energi imponerede med mavedans.

Netværkshuset Kastruplunds fødselsdag var med andre ord en festlig dag med masser af gæster, og flere gange måtte nysgerrige naboer ud på deres altaner og følge med i dagens spændende program.

Hvis du er nysgerrig efter at vide endnu mere om Netværkshuset, kan du læse mere på vores hjemmeside, give dem et like på Facebook eller kigge forbi på Kastruplundgade 13, baghuset, 2770 Kastrup.