Få en unik Virtual Reality-oplevelse med Røde Kors

Få en unik Virtual Reality-oplevelse med Røde Kors

I fem dage i august og september kan du blive klogere på de hårde vilkår, som flygtninge i Syriens nærområder lever under.

Sæt dig på en af Røde Kors’ ikoniske røde bænke og tag et par virtual reality briller på. Pludselig befinder du dig langt, langt borte i et af de såkaldte nærområder til Syrien, som millioner af mennesker er flygtet til.

I gamle, nedslidte bygninger. På støvede jordveje imellem skrøbelige flygtningetelte. Og foran flygtninge fra Syrien, der hver især vil fortælle dig om deres hverdag. Om deres daglige udfordringer og bekymringer, om lyspunkter og drømme for fremtiden.

Den syriske borgerkrig har skabt den største flygtningestrøm i verden. I Europa har mange stærke holdninger til flygtningekrisen, men få har en konkret forståelse for de forhold, som de mange berørte lever under i Syrien.

Med Virtual Reality-kampagnen ‘Sense of Home’ vil Røde Kors skabe større opmærksomhed på de mange flygtninges livssituation og samtidig fortælle om de hjælpeindsatser, som Røde Kors og EU har i Syrien.

Røde Kors er med støtte fra EU i færd med en storstilet indsats for at hjælpe nogle af de mange syriske flygtninge i nærområderne og lette trykket på de lande, som er stærkt belastet af flygtningestrømmen fra Syrien.

Sprogundervisning, jobtræning, psykosocial hjælp, sundhedsindsatser og øvrige aktiviteter vil sikre op mod 1 million mennesker hjælp i Tyrkiet, Libanon, Jordan, Egypten og Irak.

Formålet er at sikre så mange flygtninge som muligt en tryg og værdig dagligdag, indtil de på et tidspunkt kan vende hjem igen.

Den virtuelle oplevelse, som kan opleves på bænken, er optaget denne sommer i Libanon, hvor mere end 1 million syriske flygtninge har søgt tilflugt.

Kampagnen er gratis og kan alle fem dage prøves fra kl. 17-20 på følgende pladser:

• den 27/8 på Rådhuspladsen
• den 28/8 på Gammeltorv (Indre By)
• den 29/8 på Den Røde Plads (Nørrebro)
• den 4/9 på Højbro Plads
• den 5/9 ved Nyhavn, Mindeankeret (Indre By)