En god dag med familien giver 100.000 kroner til Røde Kors

En god dag med familien giver 100.000 kroner til Røde Kors

Når tusindvis af frivillige samler ind til Røde Kors’ arbejde den første søndag i oktober, møder en del af dem Thea Hass, som er frivillig mødestedsleder i Brønshøj. Her bruger hun en hel dag sammen med sine familiemedlemmer på blandt andet at dele indsamlingsbøsser ud og sikre, at alle indsamlerne får en god start på deres tur rundt i lokalområdet.

I år er det fjerde år i træk, at Thea Hass åbner døren til Kulturhuset Pilegården i Brønshøj klokken otte om morgenen den første søndag i oktober. Tre timer senere vrimler det til med indsamlere, som skal bruge tre timer af deres dag på at samle penge ind til Røde Kors’ arbejde. Før indsamlerne kommer, mødes Thea med holdet af mødestedsfrivillige til morgenmad og opgavefordeling.

- Vi er et hold, som gør det her sammen hvert år – det er min familie, og for os er det en god måde at være sammen på, samtidig med at vi kan være med til at gøre en forskel for andre mennesker, fortæller Thea, som begyndte som mødestedsleder sammen med sine døtre.

En frivillig opgave, der passer til et travlt familieliv

- For mig er det en god måde at bidrage på. Jeg har ikke mulighed for at være besøgsven eller lignende en gang om ugen, men som mødestedsleder kan jeg bruge nogen dage om året på at være frivillig, fortæller Thea og fortsætter:

- Samtidig er det en meget varm og social oplevelse at være mødestedsleder – både fordi jeg er sammen med min familie, og fordi jeg møder alle indsamlerne, når de glade er på vej ud på deres ruter, og når de kommer tilbage med fyldte indsamlingsbøsser. Jeg bor ikke selv i området, men gennem min rolle som mødestedsleder har jeg fået en følelse af at høre til i lokalsamfundet.

Nemt at komme i gang

Som frivillig mødestedsleder har Thea ansvaret for, at indsamlingsdagen forløber godt, og at indsamlerne føler sig taget godt imod. Thea og hendes mødestedsfrivillige sørger for at indsamlerne får valgt en rute, bliver registeret og får udleveret indsamlingsbøsse og foldere. Det er også dem, der tæller penge op og rydder op, når dagen er omme.

- Det har været nemt at komme i gang som mødestedsleder – de ansatte i Røde Kors Hovedstaden klædte mig godt på til opgaven og sørger også for at det er muligt at udveksle erfaringer med andre mødestedsledere. Jeg bruger selvfølgelig lidt mere tid på det, end hvis jeg bare var fortsat med at være indsamler. Til gengæld føler jeg mig stolt, når vi hvert år kan gå hjem efter en hyggelig dag og vide, at vi på vores mødested har været med til at samle 100.000 kroner ind til en god sag, siger Thea.

Sådan kan du blive mødestedsleder

Kunne du også tænke dig at være mødestedsleder ligesom Thea eller frivillig på et at mødestederne under landsindsamlingen den 6. oktober?

Kontakt Røde Kors Hovedstaden på hovedstaden@rodekors.dk eller 38336400.