En besøgsven for livet

En besøgsven for livet

 Lars har været besøgsven for Kim i mere end 15 år, og i dag er de meget mere end besøgsvenner. Venskabet har givet dem begge rigtig meget, og i dag er Kim blevet en del af Lars’ familie. 

Både Lars og Kim har boet hele deres liv på Amager. Da Lars begyndte at besøge Kim i begyndelsen af 2007 var tanken om at have en besøgsven nyt for dem begge. Lars havde gået som arbejdsløs, og hans kone havde derfor foreslået ham at melde sig som besøgsven. Det var sådan, de to herrer mødte hinanden. Inden Kim mødte Lars, havde han isoleret sig selv og undgået mennesker.

– Jeg var meget menneskesky, før jeg traf Lars, så det har været altafgørende at lære ham og hans familie at kende. Han har hjulpet mig på fode og fået mig i gang igen, fortæller Kim.

Kemien kom hurtigt

Lars og Kim nåede kun at møde hinanden få gange, før de begge kunne mærke, at der var en god kemi imellem dem.

– Jeg synes, vi rimelig hurtigt fandt hinanden. Lars er meget nem at være sammen med, hvor jeg var lidt indesluttet i starten. Så han hjalp mig i gang igen, siger Kim.

Lars begyndte efter nogle måneder at invitere Kim med hjem for at møde sin familie. Også her passede Kim hurtigt ind.

En del af familien

I løbet af de 15 år, som Kim og Lars har kendt hinanden, er Kim blevet en stor del af Lars familie. Gennem årene har de været på flere rejser sammen, og Kim skal igen i år en uge i sommerhus med hele Lars’ familie i løbet af sommeren.

– Jeg er ligesom blevet en del af dem. Lars’ søn kalder mig onkel. Det synes jeg da er kært. Jeg elsker dem, som de elsker mig, siger Kim.

Kim har et nært forhold til Lars’ børn og han kommer én gang om ugen til middag hos Lars’ søn og svigerdatter. Forrige år blev Kim gudfar til Lars’ barnebarn.

Kun positivt

Kim fortæller, at han er meget glad for at have lært Lars at kende, og at deres venskab betyder meget for ham – både nu, men også dengang.

– Jeg kan jo ikke sige, hvordan det var gået mig, hvis jeg ikke havde mødt Lars. Men han fik mig i gang igen. Vi har haft det godt gennem alle årene. Det kun positivt, der findes ikke noget bedre ord for det, fortæller Kim.

Kim og Lars’ forhold har været tæt og godt gennem de sidste 15 år, og de håber og regner begge med, at det fortsætter sådan mange år endnu.

Læs mere om Besøgsvenner.

Skrevet af Pauline Razga