En anden måde at opleve byen på

En anden måde at opleve byen på

De seneste 15 år har Niels Ovesen grebet indsamlingsbøssen til Røde Kors’ landsindsamling, og vil gøre det igen i år søndag den 6. oktober, da han synes, at det er et nemt, billigt bidrag. Det har givet nogle berigende og anderledes oplevelser undervejs, fortæller han. 

Som de fleste nok har bemærket, samler Røde Kors hvert år penge ind til det store hjælpearbejde i ind- og udland. Niels Ovesen arbejder til dagligt som Nordic CRM Manager, og han er en af dem, der hvert år melder sig til indsamlingen. Det har han gjort i efterhånden en del år, fordi han mener at det er en nem, konkret måde at bidrage på.

“Jeg synes det er et nemt, billigt bidrag i forhold til at hjælpe. Det kræver jo ikke særligt meget andet end et par timer, og så synes jeg personligt at det er meget sjovt at samle ind. Folk tager godt imod det og vil gerne hjælpe”.

Sjovt at opleve folks reaktioner

Niels tager som regel ud på en ny rute hvert år for at opleve lidt mere af byen, og sidst var det Nørrebro, hvor han med knap to tusind kroner kom op på andenplads over bedste indsamlere. Med årene gør de mange ruter også, at man får nogle oplevelser med i bagagen, fortæller Niels.

“Jeg er af og til blevet inviteret indenfor til noget mad. Det har typisk været tilflyttere, de plejer at være lidt mere åbne. Så bliver der dækket op til en, og man får mad og drikke. Så det er jo meget hyggeligt lige at få en snak, og få lidt at vide om hvem de er, hvad børnene går til og så videre”.

Han fortæller, hvordan man som indsamler kommer i kontakt med en masse forskellige mennesker, man nok ikke ellers ville støde på i sin dagligdag. Og nysgerrigheden efter at opleve folks reaktioner på indsamlingen her da også været en del af motivationen for at gå med.

“Det er meget forskelligt alt efter hvad område man går i - mellem rig og fattig, belastede områder og så videre. Man kan godt se nogle tendenser, og det er meget sjovt at se”.

En god følelse at samle ind

Niels er ikke i tvivl om, at han også skal ud med indsamlingsbøssen i år. Det giver da en god fornemmelse, at man har hjulpet lidt, og været med til at bidrage, fortæller han.

Som garvet indsamler er Niels’ råd til alle de nye, der har lyst til at prøve kræfter med at samle penge ind til den gode sag, meget ligetil:

“Det er meget med bare at have et smil på, og være venlig, høflig og imødekommende. Folk tager som regel godt imod en”.

Tekst og foto: Maria Lindbaum

 

Bliv indsamler ligesom Niels

Årets landsindsamling er søndag den 6. oktober 2019. Meld dig til indsamlingen på www.indsamler.dk eller ring på 70 10 00 00.

I 2018 var flere end 16.000 danskere på gaden for at samle ind – de samlede 16 millioner kroner til Røde Kors’ hjælpearbejde.
Pengene fra årets indsamling går blandt andet til at sikre mennesker uden hjem akut beskyttelse, ly, mad, vand og lægehjælp.

En indsamler samler typisk 1.000 kroner ind – for de penge kan Røde Kors give:

  • 6 måneders støtte til en voldsudsat kvinde og hendes børn
  • 365 dage med rent drikkevand til 37 mennesker i nød
  • Mad til en hel familie i fire måneder
  • Presenninger, der giver 10 familier ly og beskyttelse mod vind og vejr
  • Varme tæpper til 20 katastroferamte børn