Ellen Margrethe har været frivillig på kvindeherberget i 25 år

Ellen Margrethe har været frivillig på kvindeherberget i 25 år

Det er et kvart århundrede siden, Røde Kors Herberg for Kvinder lukkede dørene op for første gang og bød hjemløse kvinder indenfor i varmen. Ellen Margrethe Petersen var frivillig på den allerførste nattevagt og er stadig aktiv på herberget i dag.

- Den første nat var spændende, selvom der ikke kom nogen kvinder. Dengang var Hvidovre længere væk fra byen end i dag. Der var seks sovepladser i to sovesale, et lille kontor og en spisestue i en lejlighed, som jeg også havde været med til at indrette, fortæller Ellen Margrethe, som i dag er 80 år gammel og aktiv frivillig på herberget lige ved Hvidovre Hospital.

Det var den 23. september 1995, at dørene for første gang blev åbnet for hjemløse kvinder. De kunne være på herberget fra klokken 21 til klokken 9 næste morgen, hvor de blev sendt tilbage på gaden.

- Det er jo blevet meget bedre nu, hvor vi kan tilbyde kvinderne en fast base i en periode af deres liv, hvor de har brug for ro og stabilitet for at komme godt videre, siger Ellen Margrethe.
Røde Kors Herberg for Kvinder ligger stadig på samme adresse i Hvidovre men har efterhånden overtaget hele boligblokken og har nu 27 faste pladser til kvinder uden et hjem, de kan kalde deres eget.

Det føles godt at gøre noget for andre

Ellen Margrethe har arbejdet med mennesker hele livet, og hun var ikke i tvivl, da hun læste i lokalavisen, at der skulle laves et kvindeherberg i Hvidovre.

- Det var lige noget for mig at blive frivillig på herberget. Det lød så spændende og som en god måde at gøre noget for andre mennesker. Jeg bruger mine vagter på at snakke med kvinderne. De er meget åbne overfor os frivillige, og det er dejligt at vide, at de glæder sig, til jeg kommer næste gang, siger hun og fortsætter:

-Jeg er glad for at være en del af et tilbud til dem, der er faldet lidt uden for samfundet. Det er rart at vide, at der er hjælp at hente og gode muligheder for at komme tilbage på fode. Der er mange kvinder, der har gjort et stort indtryk på mig gennem årene, og jeg bliver glad for at opleve den store varme og respekt, der er mellem ansatte, frivillige og beboere på herberget.

Kom med indenfor på herberget

Du kan følge Røde Kors Herberg for Kvinder på både Facebook og Instagram, hvor ansatte, frivillige og beboere deler glimt fra hverdagen.

Facebook
Instagram