Offerrådgivningen

Offerrådgivningen

Offerrådgivningen hjælper ofre, vidner og pårørende i forbindelse med voldsomme og chokerende oplevelser som ulykker, kriminalitet og trafikuheld. Vi samarbejder med politi, sygeplejersker, brandmænd og sagsbehandlere i alle landets politikredse.

Det er frivillige, der yder personlig eller telefonisk rådgivning. Hjælpen er gratis. De frivillige offerrådgivere har tid og overskud til at hjælpe dig, og de har tavshedspligt.

Hvis du har brug for hjælp til at håndtere en krise, hvad enten den er stor eller lille, så kan du ringe til Offerrådgivningen på telefon 21 20 91 70 døgnet rundt.

Bliv offerrådgiver

Som frivillig i Offerrådgivningen skal du have empati og gode kontaktevner. Det er desuden en fordel at have relevant faglig eller erfaringsmæssig baggrund.

Røde Kors Hovedstaden ruster de frivillige offerrådgivere til opgaven via kurser i eksempelvis krisehjælp og chokhåndtering.

Som frivillig i offerrådgivningen har du tavshedspligt.

Har du brug for Offerrådgivningens hjælp?

Vores telefon er åben døgnet rundt på 21 20 91 70.

Opsøgende indsats i samarbejde med politiet

I en forsøgsperiode er ofre, vidner og pårørende til eksempelvis vold eller voldsomme ulykker blevet ringet op efter hændelsen og tilbudt en samtale med en frivillig offerrådgiver. Hele 98 procent synes, at det har været positivt at blive kontaktet, viser evalueringen af forsøget. Læs hele evalueringen her.

Kontakt os

Ønsker du at være frivillig i Offerrådgivningen?

Så kontakt Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00 eller send en mail til hovedstaden@rodekors.dk