Seniorguiden

Seniorguiden

Seniorguiden er et gratis tilbud til alle borgere over 65 år i Københavns Kommune.

Seniorguiden sikrer at seniorer kan få hjælp og støtte med de spørgsmål og bekymringer de end måtte have, af stort og småt. Det kan være spørgsmål om praktiske ting, såsom flytning, sundhed, pension eller Borgerservice. Det kan også være hjælp til at skabe overblik over kommunale og frivillige organisationers tilbud til seniorer. Man kan enten blive guidet telefonisk eller få besøg af en frivillig seniorguide i hjemmet.

BLIV FRIVILLIG

Som seniorguide har du mulighed for at løfte to forskellige opgaver. Enten kan man guide over telefonen eller guide borgeren ved et hjemmebesøg. Du får derfor mulighed for at gøre en forskel for ældre borgere  i Seniorguiden.

Hvad forventer vi af dig?  

Man skal være god til at tale og lytte i telefonen og sørge for at borgeren får en god oplevelse og den rette hjælp. Man skal kunne opsøge viden digitalt. Har man en socialfaglig baggrund, faglig viden om privatøkonomi og arv fx er det en hjælp. Men vigtigst af alt er at man er god til at søge viden og kan guide derhen, hvor borgeren kan få de rette svar, hvis ikke man selv ligger inde med dem.  

Hvor og hvornår skal du hjælpe?   

Seniorguiden er åben alle hverdage fra 9-14. Du skal kunne tilbyde din tid ad hoc når opgaverne melder sig.  

Guidningen foregår primært i dagtimerne og de tidlige aftentimer, men du vil i høj grad selv kunne planlægge, hvilke tidspunkter du arbejder.

Ring til Seniorguiden

Hvis du har brug for hjælp, kan du ringe til Seniorguiden på telefonnummer 69 157 157 eller på rkh.seniorkoordination@rodekors.dk

Der sidder frivillige rådgivere klar ved telefonen mandag - fredag klokken 9-14.

DET GØR VI OGSÅ

Mulighederne for at blive frivillig i Røde Kors Hovedstaden er mange. Send dit navn og nummer til rkh.frivillig@rodekors.dk, så ringer vi dig op hurtigst muligt og hjælper dig på vej.