Det frivillige fællesskab hjalp Ole, da han havde brug for det

Det frivillige fællesskab hjalp Ole, da han havde brug for det

- Man er med til at gøre en forskel for nogle mennesker, som bliver ens rigtig gode venner. Det giver mening på alle måder, fortæller Ole om at være frivillig leder i Netværkshuset.

 

Fra Grønland til Nørrebro

Ole er 45 år. Han bor i København og skal snart starte på en kandidat i IT. Ole oplevede, hvordan fællesskabet i Netværkshuset gjorde en forskel for ham, da han flyttede til København efter at have boet 4 år på Grønland.

 

- Da jeg kom tilbage til København igen var alle mine venner og kollegaer jo på Grønland. Det føltes uendelig langt væk. Jeg manglede ganske enkelt et netværk og fællesskab dengang, og det fik jeg i Netværkshuset, fortæller Ole.

 

En stor, hyggelig familie

I dag er det 6 år siden Ole første gang besøgte Netværkshuset på Nørrebro, som dengang var nystartet. Han blev frivillig med det samme, så han kunne hjælpe med at få huset i gang. Ifølge Ole er forskellen på de frivillige og brugerne af huset dog minimal:

 

- Man får jo det samme ud af Netværkshuset lige meget, om man er deltager eller frivillig: Nemlig et netværk. Jeg ville ikke leve uden det i dag, for det er et sted med mange dejlige mennesker. Vi er en stor familie dernede, og alle er meget velkomne.

 

Det transformerende fællesskab

Som frivillig leder i Netværkshuset har Ole en vagt om ugen, hvor han i fællesskabet med husets andre brugere og frivillige laver aftensmad, har værksted, ser fodbold, spiller spil eller andet. Alle hjælper til. Ole har oplevet, hvor stor en forskel fællesskabet i Netværkshuset kan gøre for husets deltagere:

 

- Det kan være helt vildt, hvor meget en deltager kan rykke sig ved at blive en del af det fællesskab, der er i Netværkshuset. Som frivillig ser jeg udviklingen hos deltagerne, og det er virkelig utroligt, hvor meget fællesskabet kan gøre.

BLIV FRIVILLIG I NETVÆRKSHUSET PÅ NØRREBRO

Vil du gerne høre mere om Netværkshuset Nørrebro eller muligheden for at blive frivillig i huset?

Så send en mail til rkh.claus.thestrup@rodekors.dk Du kan også kontakte Røde Kors Hovedstaden på telefon 38 33 64 00.