Det bedste er familiernes glade smil

Det bedste er familiernes glade smil

Hver måned sørger frivillige i Familienetværket for, at udsatte og sårbare familier har et sted at komme og snakke de svære ting igennem i et trygt og hyggeligt fællesskab. En af de frivillige er Gajan.

Da Gajan var 12 år, var han med på en af Ungdommens Røde Kors’ ferielejre med sine brødre.

– Jeg husker ferielejrene som en fed tid, og de frivillige var super søde og glade. Den følelse havde jeg lyst til at give videre til andre, og derfor blev jeg frivillig i ferielejren og er det stadig hvert år, fortæller Gajan.

Gajan havde tid og overskud til mere end ferielejr. Derfor startede han hos Familienetværket, og har været aktiv der, siden det åbnede i 2013. Han er nu frivillig teamleder og står for at planlægge ture, aktiviteter og vagtplaner.

– Familienetværket er med til at skabe et fællesskab mellem familierne. Det er tit familier, som ikke har det store netværk, og som sidder alene i deres lejlighed, siger Gajan.

Plads til at være sårbar

I Familienetværket kan forældrene snakke deres problemer igennem med de frivillige og de andre familier, mens børnene hygger sig.

– En kvinde i Familienetværket gik igennem en svær periode. En aften brød hun ud i gråd, da hun følte, at verden ramlede omkring hende. Det var fedt at se, at de andre familier støttede hende og hjalp hende igennem det. Dér giver det virkelig mening for mig, fortæller Gajan.

Fra bygningskonstruktør til pædagog

Arbejdet med børn og unge har haft en stor indvirkning på Gajans liv. Han er uddannet bygningskonstruktør, og han nåede at arbejde med det i to år, før han indså, at det ikke var det rigtige for ham.

– Det er min drøm at arbejde med børn og unge og udsatte familier. Man kan virkelig se effekten af ens arbejde, og det giver en god følelse i kroppen. Det bedste er familiernes glade smil og de fede oplevelser, fortæller Gajan, som i dag er i gang med pædagogstudiet.

– Jeg har været frivillig i mange år, og jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle fortsætte. Jeg har en lille datter, og jeg vil gerne give hende læren om medmenneskelighed med sig. Derfor har jeg også haft hende med her i Familienetværket, fortæller han.

Du kan læse mere om Familienetværket her