De blev min nye, selvvalgte familie

De blev min nye, selvvalgte familie

Dennis fandt en vej ud af misbruget, men hans beslutning medførte, at han mistede store dele af sin omgangskreds.

Ved et bord i Netværkshuset Nørrebro for omtrent 2,5 år siden, fandt man ofte Dennis med sin faste tegneblok, hvor alverdens streger blev sat og motiver fandt sin vej.

- Jeg ville rigtig gerne møde nye mennesker, for det er ikke altid særlig let, når fortidens nærmeste omgangskreds er valgt fra for at leve fri for livfarlige fristelser. Dog følte jeg mig usikker i starten, fik dårlige tanker om, at jeg ikke passede ind. Så tegneblokken, blev et panser mod de nye mennesker, erindrer Dennis om de første møder med Netværkshuset, der er et fællesskab på Nørrebro, hvor alle kan være med til hyggelige aktiviteter, gåture og fællesspisning.

Tegneblokken forvandledes fra panser til fælles aktivitet  

Dennis kreative evner og tegneblokken blev dog hurtigt bemærket, og der gik ikke længe før, at flere deltagere fik lyst til at tegne med.

-  Jeg erindrer med stor glæde, hvordan der næsten opstod stoleleg sidste vinter, når min tegneblok blev placeret på bordet. Med blyant og blok sad vi ofte ti personer samlet om bordet, hvor jeg fik muligheden for at inspirere de andre og hjælpe dem i gang, når de gik i stå, fortæller Dennis.

Flere havde ikke tegnet de sidste 10-15 år, men mange oplevede en pludselig lyst til at fordybe sig i den fælles aktivitet.

Amerikansk tema med superbowl og burgere

Fællesskabet, der formes når de alle samles ved langbordet, er nogle af de mindeværdige stunder, som Dennis holder mest af. En fællesskabsfølelse, der nedbringer ensomheden og minder ham om fornemmelsen af en stor familie.

- Jeg er vild med vores spontane aftener, hvor lyden af popcorn syder og duften spredes i rummet og vi samles til eksempelvis Vild med dans. Og med de mere planlagte temaaftener med amerikanske associationer, når Super Bowl sendes ud til de sene aftentimer, og vi samles om at kokkerere burgere og pomfritter, fortæller Dennis.    

Netværkshuset rummer, ifølge Dennis, en mangfoldig samling af mennesker i alderen 18-70 år, der tager imod nye besøgende med åbne arme. Her er der plads til alle. 

- Jeg nyder også omtanken og fleksibiliteten, når dagen indimellem er lidt grå, og der er plads til at blive siddende i rummets kroge for at blot at være til stede og lytte til samtalerne blandt de andre, fortæller Dennis om Netværkshusets rummelighed.  

Den nye familie

I dag træder en helt anden Dennis ind af dørene til netværkshuset cirka tre dage ugentligt. Han har fået opbygget et tillidsbånd til deltagerne i Netværkshuset. Hans nye familie, som han selv betegner dem; en familie der har været med til at holde ham clean og giver stunder, der er værd at se frem til. 

Skrevet af Louise Rasmussen