Danmark Spiser Sammen – og vi vil have dig med!

Danmark Spiser Sammen – og vi vil have dig med!

Igen i år deltager Røde Kors Hovedstaden i Danmark Spiser Sammen, der foregår i hele landet i uge 17. Det er nu muligt at købe billet til den store fællesspisning, som bliver afholdt i DGI-byen d. 25 april.

Af: Ulrik Stavnsbjerg Offersen

 

Flere end 210.000 danskere føler sig desværre ensomme.

Men heldigvis arbejder over 70 organisationer – inklusiv Røde Kors Hovedstaden – sammen for at få folk til at mødes og knytte nye netværk.

Og hvad er bedre til at skabe sammenhold og nye netværk end et godt måltid?

Det er tanken bag Folkebevægelsen mod Ensomhed, der for andet år i træk arrangerer Danmark Spiser Sammen i uge 17.

I løbet af hele ugen vil der blive afholdt små og store spisearrangementer i hele landet, der skal gøre det nemmere at møde nye mennesker og skabe nye fællesskaber.

”Danmark Spiser Sammen var en stor succes sidste år, og vi er meget glade for at være del af arrangementet igen,” fortæller Mona Ulsted, som er udviklingskonsulent i Røde Kors Hovedstaden og medlem af arbejdsgruppen bag Danmark Spiser Sammen.

Stor fællesspisning i DGI-byen 

Igen i år bliver der afholdt en stor fællesspisning med plads til flere hundrede spisende. I fjor var det i Nørrebrohallen, men i år er det DGI-byen, der lægger hus til.

”Sidste år deltog omkring 300 mennesker, og det var en fantastisk hyggelig aften. Jeg er sikker på, at det bliver et rigtig dejligt event d. 25/4, og jeg opfordrer alle til at tage en ven eller veninde under armen og deltage,” siger Mona Ulsted.

Billetterne koster 50 kr., og du kan allerede nu købe din billet. Obs – maden bliver altså serveret, og du skal altså ikke selv medbringe mad.

Mona Ulsted fremhæver, at der i Røde Kors Hovedstaden er flere aktiviteter, der har fokus på at bekæmpe ensomhed:

“Vi har flere aktiviteter, der er målrettet ensomme ældre, blandt andet Turtjenesten, Besøgstjenesten og Bogvenner, men vi har også tilbud rettet mod ensomme midt i livet, blandt andet Værket. Så bekæmpelse af ensomhed fylder meget,” siger Mona Ulsted.

Her kan du få et fuldt overblik over de aktiviteter i Røde Kors Hovedstaden, der har fokus på ensomhed.