Christina har brug for en hånd: ”Nu skal budskabet ud”

Christina har brug for en hånd: ”Nu skal budskabet ud”

Christina Birkedal Christensen bruger i år sin sommerferie som frivilligkoordinator hos Røde Kors Hovedstaden – og hun har brug for din hjælp i starten af september!

Af: Ulrik Stavnsbjerg Offersen og Emilie Brandt (foto)

 

Den 2. oktober går tusindvis af indsamlere på gaden for at samle ind til den årlige Røde Kors Indsamling.

Men det er ikke kun på selve indsamlingsdagen, at der er brug for frivillige: Det kræver nemlig masser af planlægning at få dagen til at blive en succes.

Det ved jurastuderende Christina Birkedal Christensen, der har valgt at bruge sin ferie som frivilligkoordinator på årets indsamling.

Her har hun fokus på at gøre indsamlingen synlig i Hovedstaden, og det gør hun blandt andet ved at få flyers og andet materiale ud i bybilledet:

”Jeg sørger for at indgå aftaler med lokale erhvervsdrivende om, at vi må aflevere vores materialer hos dem. Det er eksempelvis biografer, museer og butikker, som vi samarbejder med. Samtidig står jeg for at finde frivillige, der kan hjælpe mig med at bringe materialerne ud til stederne.”

”Det er en fleksibel tjans”

Og Christina søger netop nu med lys og lygte efter frivillige, der har lyst til at hjælpe med at få de mange flyers og plakater ud i begyndelsen af september:

”Man får simpelthen en stak flyers og plakater, som skal afleveres til forretningerne, og så sørger de for resten. Tingene kan afleveres i åbningstiden, så det er en meget fleksibel tjans, der kan passe ind i ens skema,” fortæller hun og fortsætter:

”Jeg sørger selvfølgelig for, at vores frivillige får en rute, der svarer til den tid, de har til rådighed.”

Selv en time hjælper

Hvis du har lyst til at give en hånd med, skal du være hjertelig velkommen, uanset hvor meget tid du kan undvære.

Ud over den gode gerning er der en ekstra gevinst i at besøge nogle af de bydele, man ikke kommer i til dagligt: ”Når man alligevel er ude med plakater, kan man jo jage Pokemons samtidig,” griner Christina.

Materialerne skal omdeles i perioden fra d. 5-7. september, og de geografiske områder er København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby.

Hvis du har tid til at give Christina en hånd så skriv til hende på indsamling2.rkh@rodekors.dk