Butikkens fællesskab giver mig lyst til mere

Butikkens fællesskab giver mig lyst til mere

Det krævede overvindelse, de første mange gange Camilla skulle på vagt i Røde Kors butikken på Istedgade. Men hun kæmpede sig igennem det, fordi hun ville lære at fungere godt i sin omverden igen efter en svær tid med psykisk sårbarhed. I dag har hun været fast inventar i butikken i 1½ år.

Camilla på 29 år ser retro-chik ud med sin grønne kjole og højrøde læbestift, mens hun betjener glade kunder i butikken på Vesterbro.

- En af de helt store forskelle, mit arbejde i butikken har gjort for mig er, at jeg har fået lyst til at komme mere ud og være mere social med andre. Det er et stort skridt for mig, fortæller hun og fortsætter:

- Butikken giver mig grund til at komme op og gøre noget ud af mig selv. Og det har virkelig været godt for min selvtillid at mærke, at der er brug for mig og det, jeg kan bidrage med.

Plads til alle i fællesskabet

Før hun begyndte i genbrugsbutikken var Camilla igennem et svært forløb med indlæggelse på psykiatrisk afdeling. Heldigvis fik hun god hjælp og støtte fra en vejleder, som blandt andet hjalp hende med at finde en praktikplads i genbrugsbutikken, da hun var klar til at begynde at skabe en ny hverdag igen.

- I butikken er der plads til, at jeg kan være mig selv. Mine kollegaer er søde til både at spørge ind til mine udfordringer og til at tage hensyn. Jeg har mine små særheder, men vi griner bare lidt af det sammen, siger Camilla.

Her føler jeg mig normal

Camilla er i butikken to dage om ugen og har en række faste opgaver, som hun er glad for.

- Jeg er altid den første, der lægger mærke til, om vi for eksempel mangler kontorartikler. Jeg er god til rutiner og til at holde orden, og jeg har en aftale med min butiksleder om at give hende besked, når jeg opdager noget, som vi kan gøre bedre, fortæller hun og fortsætter:

- Jeg er også glad for at prissætte og for kontakten med kunderne. Jeg kan mærke, at det er godt for mig at møde mennesker. Det får mig til at føle mig normal.