Astrid Krag spillede UNO i Netværkshuset Kastruplund

Astrid Krag spillede UNO i Netværkshuset Kastruplund

Fredag den 29. november var socialminister Astrid Krag på besøg i Netværkshuset Kastruplund, hvor hun blandt andet fik mulighed for at møde spilleklubben og smage Monas hjemmebagte drømmekage.

Social- og Indenrigsministeren var inviteret på besøg af Røde Kors’ generalsekretær, som brugte anledningen til at fortælle om den forskel, som mere end 32.000 frivillige gør i det nationale arbejde. Netværkshuset Kastruplund er et eksempel på, hvordan Røde Kors støtter gennem længerevarende indsatser og tager afsæt i den enkeltes behov.

Efter besøget fortalte Astrid Krag følgende på Facebook:

"Netværkshuset er et sted, hvor mennesker kan mødes og hygge sig, hvis de ikke har så mange andre steder at komme.

Mange af brugerne her kæmper ensomhed, psykisk sygdom eller langvarig arbejdsløshed. De er måske blevet alene efter ægtefællens død - eller også har de altid haft det svært med at få venskaber.

Ikke at være alene - at have nogen, der ser en og det man kan byde ind med - det kan betyde hele forskellen for et menneske, der ellers er i en sårbar position. Jeg tror virkelig ikke man kan undervurdere, hvor vigtigt det er at have et sted at hygge sig, drikke kaffe, spille spil og danne venskaber og relationer - især ikke her når juletiden begynder.

Stedet er drevet af frivillige gennem Røde Kors, som har en strategi om at udbrede flere sociale indsatser her i Danmark og styrke civilsamfundet. Som Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl sagde til mig: Vi vil gøre medmenneskelighed til en folkesag i Danmark.

Det bakker jeg helhjertet op om - og jeg er glad for alle de historier, jeg fik med mig fra Netværkshuset."

Under besøget fik ministeren mulighed for at hilse på både frivillige og deltagere i huset. Efter kortspil og kage var der tid til mere alvorlige debatter om civilsamfundets rolle i samfundet og muligheder for at styrke samarbejder på tværs af sektorer.

Følg Netværkshuset