Andreas fra Netværkshuset Nørrebro samler ind til Røde Kors

Andreas fra Netværkshuset Nørrebro samler ind til Røde Kors

For ca. 3 år siden trådte Andreas ind af døren i Netværkshuset Nørrebro, og siden er han troligt kommet igen. Andreas er fast deltager i huset, og man mærker tydeligt, at det er et sted, som han holder meget af. Det er en af grundende til, at Andreas med glæde samler ind ved Røde Kors indsamlingen søndag d. 7. oktober, som støtter både danske og udenlandske Røde Kors projekter.

Af: Stine Falkenberg Kehler

Det er med stor entusiasme og smil på læben, at Andreas viser mig rundt i Netværkshuset Nørrebro, som er en af Røde Kors Hovedstadens mange indsatser. Huset er et mødested for mænd og kvinder i alle aldre, hvor man kan komme, hvis man for eksempel savner et større netværk eller blot har lyst til at dele nogle oplevelser med andre. Huset rummer en lang række aktiviteter, som ofte opstår på baggrund af deltagernes ønsker:

”Her er en masse aktiviteter der gør, at man får brugt forskellige sider af sig selv, som man måske ikke har brugt så meget før. Her kan man være social, man kan være kreativ, man kan komme på museer eller få brugt kroppen – eksempelvis på vores yogahold eller til havkajak” fortæller Andreas.

Der er dog ingen tvivl om, at Andreas er særlig glad for den fælles madlavning i huset: ”Jeg kan rigtig godt lide at være med på maden. Det er også fordi, det inspirerer mig til madlavningen derhjemme. Jeg tager gerne med ud og handler. Maden skal jo gerne være lækker og sund, og det kan være en spændende udfordring at få pengene til at slå til”.

Aktiviteter der giver motivation

Andreas fortæller også varmt om den årlige ferie camp, hvor brugere af forskellige væresteder på tværs af landet, får mulighed for en uge med afslapning, hyggeligt samvær og masser af forskellige ferieaktiviteter og idrætskonkurrencer. Sidste år var 17 personer fra Røde Kors Hovedstaden med på ferie camp i Randers:

”Der er rigtig mange hernede, der er glade for den årlige ferie camp. Man får en fed oplevelse, fordi der sker rigtig mange ting derovre. Det giver motivation. Hvis man måske har været ude i noget rod, kan det nogle gange være hårdt arbejde at holde sig på rette spor. Så tror jeg, at sådan en uge med ferie camp kan give motivation” fortæller Andreas, og viser mig nogle af de flotte pokaler, som deltagerne vandt på campen sidste år.

Det sociale gør forskellen

Når man taler med Andreas om aktiviteterne i Netværkshuset Nørrebro, bliver det sociale aspekt ved med at dukke op. For ham er det nemlig fællesskabet og det sociale, der virkelig gør en forskel:

”Jeg tror især, at det er fællesskabet og det sociale der gør, at folk bliver ved med at komme her. Hvis man for eksempel har været ude på et sidespor, så kan det nogle gange være svært at sige det højt. Hernede føler jeg, at man kan være ærlig, og at der er plads til det. Jeg oplever, at hvis man har en dårlig dag, kan man fortælle det til de andre, og så hjælper de med at få løftet humøret. Den ånd der er hernede, synes jeg er svær at finde andre steder”.

”Jeg er fan af Røde Kors”

Andreas lægger ikke skjul på, at han godt kan lide værdierne i Røde Kors. Derfor vil han gerne bruge sin tid på at samle ind til Røde Kors søndag d. 7. oktober, hvor han planlægger at skulle gå sammen med andre fra Netværkshuset Nørrebro:

”Man kan godt sige, at jeg er fan af Røde Kors. Jeg kan rigtig godt lide ånden, og at man hjælper hinanden. Når der så er mulighed for at hjælpe lidt til, så vil jeg da meget gerne være med. Jeg ser det også som en spændende oplevelse. Man kommer til at snakke med folk på en anden måde, og jeg planlægger at gå sammen med andre hernede fra – hvilket jo er rigtig hyggeligt. Derudover er det rart at føle, at man gør en forskel”.

Andreas har også et par indsamlingstricks, som han har tænkt sig at bruge på dagen: ”Jeg vil fortælle folk, hvor meget deres penge kan hjælpe andre mennesker. Derudover håber jeg, at mit smil og mit gode humør hjælper lidt. Generelt håber jeg, at rigtig mange mennesker vil samle ind søndag d. 7. oktober. I stedet for måske at sidde derhjemme, så kan man komme ud og få en god oplevelse”.

  • Røde Kors samler ind i hele landet søndag d. 7. oktober fra kl. 11-14.
  • Hver indsamler får i gennemsnit 1000 kr. i indsamlingsbøssen. For de penge kan Røde Kors for eksempel sikre rent drikkevand til 37 mennesker i et år.
  • Sidste år blev der på landsplan samlet 18,4 mio. kr. ind.
  • Hvis du vil melde dig som indsamler, kan du gøre det på indsamler.dk eller på telefon 71 10 00 00
  • Du kan allerede nu give et bidrag på MobilePay til telefonnummer: 26 30 17 17

Læs mere om Netværkshuset Nørrebro her