Frivillighed skaber fremtid

Frivillighed skaber fremtid

Der er opstået et fint fællesskab i Nordvest, hvor kvinder fra Integrationshuset Kringlebakken er blevet frivillige i vores nye Megastore på Tuborgvej. Naghmeh fra Iran er en af dem, der hjælper til i butikken næsten hver dag - for at være en del af lokalsamfundet og få øvet det danske sprog.

- Det bedste ved at være i genbrugsbutikken er, at jeg kan hjælpe andre mennesker, fortæller Naghmeh Mansouri. Hun kom til Kringlebakken for tre måneder siden, hvorefter hun hurtigt og på eget initiativ meldte sig som frivillig i genbrugsbutikken på den anden side ad gaden.

At være frivillig styrker mit sprog

- Jeg kommer fra Iran og har været i Danmark i omkring ti måneder. Jeg har lært sproget hurtigt, fordi jeg har gået på sprogskole og studerer dansk. Når jeg er her i butikken, så snakker jeg hele tiden, fortæller Naghmeh og griner.

Det sproglige aspekt er vigtigt for Naghmeh, der drømmer om at starte på universitetet. Hun ønsker at uddanne sig som jurist, som også var hendes arbejde, da hun boede i Iran:

- Jeg kan desværre ikke arbejde som jurist i Danmark, fordi iransk og dansk lovgivning er forskellig. Men i fremtiden, når jeg er færdig med at studere dansk, vil jeg gerne gå på universitetet og læse jura, så jeg kan blive advokat igen, fortæller Naghmeh.

Flere fordele ved at være frivillig

Indtil Naghmeh kan starte på en uddannelse, er hun glad for at være frivillig i genbrugsbutikken. Hun kommer hver dag, når hendes søn er i børnehave, for at øve sit sprog og møde nye mennesker.

- Jeg ønsker ikke at være hjemmegående, jeg vil meget hellere ud og arbejde. I genbrugsbutikken kan jeg lære nye mennesker at kende og samtidig øve mit sprog, når jeg snakker med kunderne og de andre frivillige, siger hun.

Naghmeh fortæller, at hun vil anbefale andre i samme situation som hende at få et frivilligt arbejde. Hun tilføjer, at hendes mand, der var børnelæge i Iran, også har planer om at starte som frivillig hos Røde Kors Hovedstaden.

Skrevet af Karen Vognsen

Vil du også være frivillig i en Røde Kors Butik?