Må man skyde et barn, der bærer våben?

Må man skyde et barn, der bærer våben?

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Dato - 15. juni 2017
17:30 – 19:00

Lokation
Røde Kors Hovedstaden

Kategori


Krigens regler har til formål at mindske menneskelig lidelse i krig; men hvordan er reglerne egentlig?

I en verden, hvor myndigheder bekæmper civilbefolkninger og stormagter bomber nødhjælpskonvojer, er der behov for at minde alle om, at krig har regler.

International Humanitarian Law (IHL) – på dansk ”Den humanitære folkeret” – kaldes også ”krigens regler”. Det er den lovgivning, der gælder i væbnet konflikt og krig, hvor den har til formål at mindske menneskelig lidelse. Reglerne for krig er nedskrevet i det, vi kender som Geneve-konventionerne. Konventionerne, hvoraf den første blev vedtaget allerede i 1864, angiver alment gældende retningslinjer for krig, behandling af sårede samt beskyttelse af ofre.

Konventionerne har det fundamentale princip, at de stridende parter altid skal skelne mellem civile personer og genstande på den ene side og de kæmpende og militære mål på den anden side; og at det kun er de sidste, der må gøres til genstand for angreb.

Røde Kors Hovedstadens IHL-gruppe arbejder for at formidle den humanitære folkeret. I anledning af 40-årsjubilæet for vedtagelsen af tillægsprotokollerne til Geneve-konventionerne inviterer vi til en aften, der stiller skarpt på krigens regler. Vi giver en introduktion til krigens regler og fortæller om, hvordan reglerne er med til at mindske konsekvenserne af væbnet konflikt. Du kan også høre om, hvad krigens regler betyder for Danmark, og hvilken rolle Røde Kors spiller. Vi kommer også ind på, hvorfor civile tab i nogle tilfælde kan være lovlige, og hvordan krigens regler konkret beskytter syge, sårede og civile i krigens kaos.

Oplægget bliver holdt d. 15/6 fra kl. 17.30 – 19.00 i Kursuslokalet på 2. sal.

Der serveres snacks og drikkevarer.

Pris: Gratis

Tilmelding: Tilmeldingsfristen er mandag den 12. juni. Du tilmelder dig på mail ved at skrive til hovedstaden@rodekors.dk eller på telefon 38 33 64 00, eller via formularen nedenfor.

Bookings

Tilmeldinger er lukket til dette event.