LGBT, muslim og hjemløs – når man er det hele på én gang

LGBT, muslim og hjemløs – når man er det hele på én gang

Indlæser kort...

Dato/klokkeslæt
Dato - 2. november 2017
17:00 – 20:00

Lokation
Nordre Fasanvej 224

Kategori


I vores daglige relationsarbejde møder vi mennesker der – ligesom os selv – bærer på flere forskellige sociale identiteter. Flere af disse identiteter kan tilhøre en bestemt minoritet – og summen af dem kan gøre os ekstra sårbare overfor diskrimination og stigmatisering.

Kurset henvender sig til konsulenter og frivillige som gerne vil blive klogere på, hvordan disse sociale identiteter krydser hinanden, og hvordan vi taler om disse, når det handler om køn og seksualitet.

Vi har inviteret SABAAHs medstifter Fahad Saeed til at give os et indblik i arbejdet med minoriteter der krydser hinanden. SABAAH er en forening som arbejder på at forbedre vilkårene for LGBT+ personer* (bl.a. homo- og biseksuelle og transkønnede) med minoritetsetnisk baggrund. I Røde Kors Hovedstaden har vi selv berøring med denne målgruppe bl.a. gennem vores integrationsarbejde. Men vi har også mange andre aktiviteter, hvor vi møder LGBT+ personer som samtidigt hører under en anden minoritetsgruppe, f.eks. unge hjemløse. Dét at være LGBT+ person og samtidigt have minoritetsetnisk baggrund, eller være hjemløs, kan være med til at forstærke stigmatisering og diskrimination.

Kurset lægger derfor op til dialogbaseret oplæg inkl. øvelser til at undersøge normer, fakta, fordomme og diskrimination ved at gøre deltagerne bevidste om deres rolle i arbejdet mod diskrimination. Vi byder på let forplejning og der er derfor indlagt en pause på ca. en halv time. Tilmelding er nødvendig.

 

Tilmelding kan ske via formularen nedenfor

 

Sted

Nordre Fasanvej 218, 2. sal, kursuslokalet (KU14) – København N – indgang ved Urban Gym

Pris

Gratis

Tilmeldingsfrist

01. november

Oplysninger

Max 40 deltagere. Min. 30 deltagere.

Bookings

Tilmeldinger er lukket til dette event.